WOW-finaliste in de kijker: Claudia Lefrere

claudialefrere
Claudia Lefrere

Eerste assistente bij de Federatie Wallonië-Brussel

Waarom ben jij de nieuwe WOW-ambtenaar?

Ik liet me indertijd meevoeren door de nieuwe wind in onze overheidsdienst. Ik heb meegewerkt aan het CAF. Ik werd na een tijdje CAF-contactpersoon voor mijn dienst. Daarna schreef ik me als ambassadrice in voor het project API. Ik neem deel aan alle vergaderingen over de nieuwe organisatie, objectieven en waarden. Ik heb ook geantwoord op de SAMBA-enquête en werk binnenkort mee aan de verdere ontwikkeling van de resultaten. Het is voor mij heel belangrijk om de mensen die beroep op mij doen, juist te kunnen helpen. Vooral daarom wilde ik voor de overheid werken: de burger ten dienste zijn, helpen en nuttig zijn. Ik vind opleiding daarom superbelangrijk, zowel algemeen als meer specifiek.

Op welke prestatie ben je enorm trots?

Het opzetten van een cel voor schoolbemiddeling.

Met wie zou je graag eens in de lift willen staan? Wat zou je hem/haar dan vragen?

De Ministers van Onderwijs en Justitie. Dan wil ik het hebben over de grote ongelijkheid tussen de domeinen waar zij bevoegd voor zijn. Wij krijgen te weinig de vraag om advies te geven, terwijl we net met onze twee voeten in de realiteit staan.

Welk advies geef je gratis weg aan collega's?

Zorg ervoor dat het vuur van in je beginperiode niet uitdooft! En werk met een open geest (nieuwe contacten, informatie …).

Welk cliché over ambtenaren klopt absoluut niet?

Dat ambtenaren onbekwame nietsnutten zouden zijn. Iedereen die zo denkt, mag eens komen kijken hoe ik werk: zo efficiënt mogelijk en met de duidelijke missie om burgers te helpen!

Ontdek meer over Claudia en onze andere 9 finalisten op onze Facebook pagina!