Samira Akodad

Samira_Akodad

Vertel eens over je job?

Ik werk nu al 12 jaar voor de dienst Overzeese Sociale Zekerheid van de RSZ. De Overzeese Sociale Zekerheid biedt sociale verzekeringen aan expats die werken in een land buiten de Europese Economische Ruimte, Zwitserland of het Verenigd Koninkrijk. Een van mijn huidige taken is het verstrekken van adequate informatie, ondersteuning en advies over de wetgeving aan onze klanten, collega's, directie en andere instellingen in België of in het buitenland. Ik kijk er ook op toe dat dossiers van klanten door mijn team correct behandeld worden. Daarnaast neem ik ook deel aan verschillende projecten om de huidige werkprocessen te verbeteren.

Waarom heb je ervoor gekozen om bij de RSZ te werken?

De RSZ is een aantrekkelijke werkgever en hecht veel belang aan het welzijn van zijn medewerkers. De functie sprak me sterk aan en ook de mogelijkheden om interessante opleidingen te volgen. Er worden daarnaast ook heel wat loopbaanmogelijkheden aangeboden.

Wat apprecieer je het meeste aan in je job?

Wat mij het meest aanspreekt zijn de kansen die ik krijg om in alle autonomie aan verschillende projecten te mogen meewerken. Ik krijg heel veel vertrouwen. Daarnaast is het een boeiende en afwisselende job, waarin ik me goed kan ontplooien. Ik kom nooit in een routine terecht.

Vind je dat je genoeg kansen krijgt in je organisatie?

Ja hoor. Bij de RSZ zijn er heel wat opleidingsmogelijkheden en manieren om door te groeien naar een hoger niveau. 

Hoe ziet een typische werkdag eruit?

Een typische werkdag is er niet. Een normale werkdag start rond 8u30 met het openen van mijn mailbox om na te gaan wat er allemaal op de planning staat. Nadien bepaal ik mijn werkdag in functie van de prioriteiten.

Er zijn wel dagelijks contactmomenten met mijn collega’s om bepaalde dossiers te bespreken of hen advies te geven over specifieke situaties op het vlak van de wetgeving.

Wat was tot nu toe de grootste uitdaging in je werk?

Vorig jaar heb ik samen met mijn team en de dienst IT een project opgestart om het proces rond het vakantiegeld voor de gepensioneerden van de Overzeese Sociale Zekerheid te vereenvoudigen en digitaliseren. Het was een echte uitdaging!

Werken voor .be?

Zoek de job die bij je past en kom erbij!

Ontdek alle openstaande vacatures