Hoe vul ik mijn ervaring in?

Ervaring wordt niet voor alle jobs gevraagd. Indien dit wel het geval is, duid je deze zo goed mogelijk aan in je cv. Selor weerhoudt kandidaten op basis van hun cv en werkt niet met motivatiebrieven. Als je bepaalde competenties in de verf wil zetten, moet je deze kwijt in je cv in je online dossier, onder de rubriek werkervaring. 

Klik op toevoegen en duid aan of het je huidige job is, geef details over de werkgever en de jobinhoud. Deze tips kunnen je helpen: 

Alle informatie over jou is belangrijk, maar zeker je ‘werkervaring’

De werkervaring die je in jouw online cv vermeldt,  is van groot belang. Want op basis van deze informatie kom je al dan niet in aanmerking voor een job. Lees dus voor iedere job goed na welke ervaring gevraagd wordt. Heb je die, zorg dan dat alle informatie in je online cv en in de specifieke rubrieken staat. Omschrijf per job zeker gedetailleerd de uitgevoerde taken, want deze informatie dient om jouw ervaring te beoordelen.

Eerlijkheid boven alles. Lieg niet over je werkervaring

Wanneer we minstens 3 jaar werkervaring vragen, is anderhalf niet voldoende. Onze deelnemingsvoorwaarden zorgen ervoor dat iedereen dezelfde kansen heeft en dat we dus voor niemand uitzonderingen kunnen maken. Hetzelfde geldt voor de beschrijving van je werkervaring. Wees volledig en correct, overdrijf niet. Onze screeningexperts zijn erg ervaren en hebben tijdens die gesprekken meteen door wanneer iemand zich op glad ijs begeeft.

Formuleer duidelijk: vermijd codetaal en schrijf geen boeken

Formuleer steeds zo helder mogelijk, en vermijd vaktermen. Een algemeen woord als administratie is niet voldoende: geef een duidelijke omschrijving van de taken die je uitvoerde. Denk eraan dat we een goed idee moeten krijgen van jouw taken in een bepaalde werkomgeving. Aan jou om te bepalen hoeveel woorden je hiervoor nodig hebt. Maar neem deze regel zeker in acht: 1 zin is vaak te kort, 1 pagina te lang.

Lukt het niet om je ervaring in te vullen, bekijk je browser instellingen voor pop-up blokkering 

Wanneer je op een pagina klikt, opent zich soms een 'pop-up', een nieuwe pagina in een ander venster. Dit is ook het geval wanneer je in je online dossier een professionele ervaring wil toevoegen. Waarschijnlijk staat je internetbrowser het gebruik van deze pop-ups niet toe. Pas de instellingen van je internetbrowser aan en zet de pop-up blokkering uit.

Werken voor .be?

Zoek de job die bij je past en kom erbij!

Ontdek alle openstaande vacatures