Selor tipt studenten: eerste hulp bij een eerste job

Selor rekruteert voor meer dan 150 verschillende werkgevers, en die hebben geregeld jobs waar geen voorafgaande ervaring voor nodig is. In functie van de voorkennis wordt dan meestal een opleiding voorzien voor wie wordt aangenomen. Een ideale formule voor starters dus, dat zie je ook in dit kort animatiefilmpje speciaal voor wie pas is afgestudeerd.  


Blueguy

 

Vacatures      

> 2 functionele analisten (m/v/x) voor de FOD Mobiliteit en Vervoer 
  • OFWEL een diploma van master behaald in een afdeling informatica, computerwetenschappen of elektronica.
  • OFWEL een diploma EN een relevante professionele ervaring in het domein van de functionele analyse van ICT-projecten van minstens 1 jaar :
             - met als doelstelling de automatisatie van processen
             - uitgevoerd door middel van Usecases met UML diagrammen, door middel van 
             userstories of door middel van een gelijkaardige methode
             - als analist die tussen de Business & IT-Development instaat.

Solliciteren kan tot en met 8/03/2021.


2 begrotingscoördinatoren (m/v/x) voor de FOD Beleid en Ondersteuning

Diploma van master. 

Solliciteren kan tot en met 12/03/2021. 

> 1 laboratoriumtechnicus - Tervuren (m/v/x) voor het FAVV

Een diploma van bachelor behaald in een afdeling chemie, biochemie, biomedische wetenschappen, medische laboratoriumtechnologie, biologie, biotechnologie, voedings-en dieetleer, milieu-natuurwetenschappen en agro-en biotechnologie.

Solliciteren kan tot en met 02/03/2021. 


1 pedagogisch medewerker (m/v/x) - Koninklijke School voor Onderofficieren te Sint-Truiden voor het Ministerie van Defensie

Diploma van master in het domein van de pedagogische wetenschappen. Zonder ervaring.

Solliciteren kan tot en met 22/02/2021.


 

Maak een online cv en solliciteer daarna in 1 muisklik

OnlinecvG

Bij Selor kan je alleen online solliciteren. Daar heb je een eigen profielpagina nodig, ‘Mijn Selor’. Hier kan je ook online jouw cv ingeven. Eens je dit hebt ingevuld, kan je het makkelij/ hergebruiken wanneer je voor verschillende functies solliciteert. Handig dus! Zorg er wel voor dat je geregeld kijkt of alle info nog up-to-date is. Dit animatiefilmpje toont in minder dan 2 minuten hoe je solliciteert bij Selor.

 

Solliciteer al tijdens je studies

Zelfs voor jobs waarvoor je een diploma nodig hebt, kan je al solliciteren als laatstejaarsstudent. En dus ook deelnemen aan de selectietesten bij Selor. Als je verdergaat in de procedure en uiteindelijk in aanmerking komt voor een job, moet je wel je diploma behaald hebben.

Maak nu al kennis met sollicitatietesten en interviews

Solliciteren via Selor betekent ook deelnemen aan selectietesten. Het gaat zowel om pc-testen als interviews, en de bedoeling is steeds om jouw competenties in te schatten. Zeker wie pas afstudeert, is daar niet meteen mee vertrouwd. Op de website van Selor vind je daarom een uitgebreid overzicht van alle mogelijke testen. Naast wat uitleg zijn er ook oefentesten, zodat je vooraf al een idee hebt van wat je te wachten staat. In dit filmpje vertellen we hoe interviews eraan toegaan.

Gelijke kansen voor iedereen

Heb je een handicap, leerstoornis of beperking? Laat die je vooral niet tegenhouden om een uitdagende job te zoeken. Selor trekt voluit de kaart van gelijke kansen en zorgt voor ‘redelijke aanpassingen’ wanneer je aan selectietesten deelneemt. Dat kan gaan van vergroot- of voorleessoftware tot een tolk gebarentaal. Het enige wat jij hoeft te doen, is tijdig deze aanpassingen aanvragen.