Selor tipt studenten: eerste hulp bij een eerste job

Ben je laatstejaarsstudent en wil je jouw eerste stappen zetten op de arbeidsmarkt? Dan zet Selor je graag op weg met deze tips.

Selor rekruteert voor meer dan 150 verschillende werkgevers, en die hebben geregeld jobs waar geen voorafgaande ervaring voor nodig is. In functie van de voorkennis wordt dan meestal een opleiding voorzien voor wie wordt aangenomen. Een ideale formule voor starters dus, dat zie je ook in dit kort animatiefilmpje speciaal voor wie pas is afgestudeerd.
 


Blueguy

 

Vacatures    

1 systeem- en netwerkbeheerder (m/v/x) voor het Koninklijk Instituut van het Kunstpatrimonium (KIK)

Diploma van master behaald in een afdeling informatica, computerwetenschappen of elektronica. 

Solliciteren kan tot en met 10/07/2020.

> 1 beheerscontroleur (m/v/x) voor de Rijksdienst voor jaarlijkse vakantie

- OFWEL een diploma van bachelor in het domein economie
- OFWEL een diploma van master in het domein economie (b.v. economische wetenschappen, de toegepaste economische wetenschappen of handelswetenschappen, management, beleidseconomie…).

Solliciteren kan tot en met 3/07/2020.

1 informatieveiligheid officer (m/v/x) voor de Kruispuntbank van de Sociale Zekerheid

Een diploma van bachelor in een studierichting informatica, computerwetenschappen en programmeren.

Solliciteren kan tot en met 9/07/2020 via selor.be.

 

Maak een online cv en solliciteer daarna in 1 muisklik

OnlinecvG

Bij Selor kan je alleen online solliciteren. Daar heb je een eigen profielpagina nodig, ‘Mijn Selor’. Hier kan je ook online jouw cv ingeven. Eens je dit hebt ingevuld, kan je het makkelij/ hergebruiken wanneer je voor verschillende functies solliciteert. Handig dus! Zorg er wel voor dat je geregeld kijkt of alle info nog up-to-date is. Dit animatiefilmpje toont in minder dan 2 minuten hoe je solliciteert bij Selor.

 

Solliciteer al tijdens je studies

Zelfs voor jobs waarvoor je een diploma nodig hebt, kan je al solliciteren als laatstejaarsstudent. En dus ook deelnemen aan de selectietesten bij Selor. Als je verdergaat in de procedure en uiteindelijk in aanmerking komt voor een job, moet je wel je diploma behaald hebben.

Maak nu al kennis met sollicitatietesten en interviews

Solliciteren via Selor betekent ook deelnemen aan selectietesten. Het gaat zowel om pc-testen als interviews, en de bedoeling is steeds om jouw competenties in te schatten. Zeker wie pas afstudeert, is daar niet meteen mee vertrouwd. Op de website van Selor vind je daarom een uitgebreid overzicht van alle mogelijke testen. Naast wat uitleg zijn er ook oefentesten, zodat je vooraf al een idee hebt van wat je te wachten staat. In dit filmpje vertellen we hoe interviews eraan toegaan.

Gelijke kansen voor iedereen

Heb je een handicap, leerstoornis of beperking? Laat die je vooral niet tegenhouden om een uitdagende job te zoeken. Selor trekt voluit de kaart van gelijke kansen en zorgt voor ‘redelijke aanpassingen’ wanneer je aan selectietesten deelneemt. Dat kan gaan van vergroot- of voorleessoftware tot een tolk gebarentaal. Het enige wat jij hoeft te doen, is tijdig deze aanpassingen aanvragen.