Tijdelijk overstappen

Op bepaalde momenten of voor specifieke projecten kan een overheidsdienst extra competenties nodig hebben. Als ze die niet zelf in huis hebben, kan die overheidsdienst daarop beroep doen via Special Federal Forces of via Talent Exchange. Rode draad daarbij is steeds: het optimaal inzetten van competenties binnen de gehele federale overheid.

Heb je zin om nieuwe competenties te verwerven? Wil je je talenten ten dienste van een andere overheidsorganisatie stellen, jezelf verder ontplooien en aan kennisdeling doen?

Als federaal ambtenaar kan je tijdelijk voor een andere organisatie werken. Twee formules zijn mogelijk: de Special Federal Forces en Talent Exchange.

 • Tijdelijke opdracht via Special Federal Forces

  Als federaal ambtenaar kan je ingaan op een opdracht van Special Federal Forces. Stel dat je ervaring hebt in projectmanagement, dan kan je deze expertise ook gaan toepassen in een andere organisatie. Dat kan voor bijvoorbeeld een periode van twee maanden, of tijdelijk voor twee dagen per week. 

  Waar vind je deze jobs?

  Federale overheidsdiensten die een beroep doen op Special Federal Forces, kunnen ons inschakelen. Wij zetten al onze communicatiekanalen in om de opdracht in de kijker te zetten en om geschikte kandidaten te vinden.

  Wil je de hoogte gehouden worden? 

  Alle vacatures van de Special Federal Forces worden op werkenvoor.be gepubliceerd. In je online dossier kan je aangeven dat je op de hoogte wilt worden gehouden van nieuwe jobs. Ga daarvoor naar de instellingen en vink aan welke jobs je wil ontvangen. 

  Nog niet geabonneerd? Schrijf je in.

  Special Federal Forces : FAQ

  Je wil graag een andere dienst ondersteunen als Special Federal Force maar je hebt nog een aantal vragen. We lijsten hier de meest gestelde vragen op.

 • Tijdelijke opdracht via Talent Exchange

  Talent exchange maakt mobiliteit mogelijk voor medewerkers van de Belgische overheid (federaal, regionaal, gemeenschaps-, provinciale en gemeentelijke diensten).  Als statutair of contractueel ambtenaar kan je ingaan op een project van Talent Exchange als de organisatie waarvoor je werkt behoort tot het netwerk. Je werkt dan voor een periode van zes tot twaalf maanden in een andere omgeving. 

  Waar vind je deze jobs?

  Organisaties die deel uitmaken van het netwerk Talent Exchange publiceren hun vacature op werkenvoor.be. Selor zet dan al zijn communicatiekanalen in om het project in de kijker te zetten en om geschikte kandidaten te vinden.

  Je vindt deze vacatures ook op LinkedIn.

  Wil je op de hoogte gehouden worden? 

  Alle vacatures via Talent Exchange worden op werkenvoor.be gepubliceerd. In je online dossier  kan je aangeven dat je wil dat Selor je via e-mail op de hoogte houdt van nieuwe jobs. Ga naar de instellingen en vink aan welke mailings je wil ontvangen. 

  Nog niet geabonneerd? Schrijf je in

  Ben je niet zeker welke (nieuwe) richting je aan je carrière wil geven, of durf je niet van job veranderen? Bekijk dan ook de mogelijkheden die de overheid je biedt op vlak van loopbaanbegeleiding en reoriëntatie.

Omdat het om tijdelijke projecten gaat -die vaak zeer divers zijn- bestaan er geen standaardprocedures. Wanneer deze vacatures open staan, maakt Selor die via al zijn kanalen bekend. Je vindt deze jobs dan op de website, in de mailings, via sociale media,... Daar wordt dan ook de procedure om je kandidaat te stellen in detail uitgelegd. Via e-mail solliciteren is vaak voldoende.

 • Solliciteren voor Special Federal Forces

  Hoe word je aangeworven?

  Als je voldoet aan het gevraagde profiel en als je huidige werkgever akkoord gaat, kan je deelnemen aan een project van de Special Federal Forces.

  Special Federal Forces hebben altijd een tijdelijk karakter, de precieze duur en invulling hangen af van het project.

  Normaal gezien behoud je hetzelfde loon en dezelfde voorwaarden als bij je huidige functie. Tussen de verschillende overheidsdiensten kunnen er wel specifieke afspraken gemaakt worden over kostenvergoedingen.

 • Solliciteren voor Talent Exchange

  Wat zijn de stappen in het sollicitatieproces?

  Je kan eenvoudigweg solliciteren door een e-mail met je cv en motivatie te sturen naar de contactpersoon vermeld in de functiebeschrijving.

  De organisatie die op zoek is naar tijdelijke versterking screent de cv's en motivatiebrieven op basis van motivatie en competenties. Vervolgens vindt een interview plaats, daarbij wordt verder gepeild naar je competenties, motivatie, ervaring en interesse voor de job.

  Hoe word je aangeworven?

  Talent Exchange opdrachten hebben altijd een tijdelijk karakter, tussen 6 en 12 maanden, voltijds of deelftijds.

  Je behoudt hetzelfde loon en dezelfde voorwaarden als in je huidige functie. Tussen de verschillende overheidsdiensten kunnen er echter wel afspraken worden gemaakt over kostenvergoedingen.

Werken voor .be?

Zoek de job die bij je past en kom erbij!

Ontdek alle openstaande vacatures