Zet je in voor mensen binnen gesloten centrum

In afwachting van hun terugkeer leven asielzoekers in gesloten centra, beheerd door de Dienst Vreemdelingenzaken (DVZ). Maatschappelijk assistenten en monitors/groepsbegeleiders zorgen er voor individuele begeleiding, bevorderen het welzijn en bouwen leefgroepen uit. De DVZ heeft momenteel meerdere vacatures openstaan voor deze cruciale functies. Ben jij iemand die deze mensen bij wilt staan? Solliciteer dan snel!

Niet iedereen die in België aankomt, kan en mag hier blijven. De DVZ stimuleert vrijwillige terugkeer, maar staat ook in voor gedwongen repatriëringen. Mensen die het land moeten verlaten, worden vastgehouden in gesloten centra. Naast de opvang en basiszorg die ze krijgen, worden deze mensen er ook zo goed mogelijk begeleid, eveneens met het oog op hun terugkeer.

Nieuwe krachten gezocht

Momenteel is de DVZ op zoek naar heel wat maatschappelijk assistenten en monitors/groepsbegeleiders, verspreid over de verschillende gesloten centra. Voor beide functies heb je een streepje voor als je verbaal sterk bent, het teambelang vooropzet en integer kan handelen. Maar het allerbelangrijkste is je motivatie!

Voor deze twee functies kan je solliciteren:

 1. Maatschappelijk assistent (m/v/x)
  Als maatschappelijk assistent sta je in voor de individuele begeleiding en het welzijn van een twintigtal bewoners. Je bereidt hen voor op hun terugkeer door hen te infomeren over het verdere verloop. Omdat je op de hoogte bent van de laatste stand van zaken, treed je ook op als schakel tussen de bewoners en advocaten, gemeenten en OCMW’s. Ook collega’s kunnen bij jou terecht om meer te weten te komen over de regelgeving en procedures.
 2. Monitor/groepsbegeleider (m/v/x)
  De steun en toeverlaat van de bewoners, dat is wat je in essentie bent als monitor/groepsbegeleider. Je rol bestaat erin mee te bouwen aan een leefgroep waar wederzijds respect centraal staat. Je zorgt voor verbinding door ontspanningsmomenten op te zetten. Tegelijk versterk je de weerbaarheid van de bewoners door tools aan te reiken waarmee ze zichzelf kunnen ontwikkelen.

Je toekomstige werkgever

De Dienst Vreemdelingenzaken staat in voor de registratie, het verblijf en de - vrijwillige en gedwongen - terugkeer van vreemdelingen. In afwachting van de terugkeer, vangt DVZ vreemdelingen op in de gesloten centra of woonunits.

De DVZ maakt deel uit van de FOD Binnenlandse zaken. Onze missie is om een veilige samenleving te creëren waar burgers initiatief durven nemen en verbinding zoeken met elkaar. Ook op de werkvloer streven wij naar een open organisatiecultuur waar jij als collega de ruimte krijgt om mee te denken of mee te beslissen, maar zeker ook om mee te doen.

Wat kan je verwachten?

Een job met impact, ontwikkelingskansen, een positieve werksfeer, een goede balans tussen werk en privé: het zijn slechts enkele redenen waarom collega’s blijven plakken. Concreet bieden we jou ook dit aan:

 • Glijdende werkuren in een 38-uren week
 • 12 dagen recup
 • Minimaal 26 verlofdagen
 • Bijkomend verlof tussen Kerstmis en Nieuwjaar
 • Uitgebreid opleidingsaanbod tijdens werkuren
 • Gratis openbaar vervoer naar het werk
 • Voordelige hospitalisatieverzekering
 • Betaalbare én lekkere maaltijden in bedrijfsrestaurant

Meer info?

Surf naar www.werkenbijasielenmigratie.be.

Vragen of opmerkingen? Eén adres: jobs.nl@ibz.fgov.be

Werken voor .be?

Zoek de job die bij je past en kom erbij!

Ontdek alle openstaande vacatures