Het AfricaMuseum, ook bekend als het Koninklijk Museum voor Midden-Afrika (KMMA), is op zoek naar een extra dossierbeheerder HR. Voor deze boeiende en gevarieerde functie maakt An Spegelaere, HR-verantwoordelijke van het museum, je graag enthousiast. “We staan te popelen om onze nieuwe collega te ontvangen!”

De HR-dienst van het KMMA is onder meer verantwoordelijk voor de administratieve opvolging van de personeelsdossiers, de selectie en werving van medewerkers en opleidingen. “Als dossierbeheerder HR sta je in de eerste plaats in voor het volledige dossier van personeelsleden die aan jou zijn toegewezen. Dat betekent dat je bijvoorbeeld verlofaanvragen behandelt. Goed om weten is dat er bij ons twee personeelsstatuten zijn, die van wetenschapper en niet-wetenschapper”, verduidelijkt An.

Als dossierbeheerder HR ben je dus het eerste aanspreekpunt voor medewerkers van het museum. Voor hen treed je ook op als tussenpersoon. “Wij werken vaak samen met de FOD BOSA, waar het centrale personeelssecretariaat van de federale overheid huist. Kleine, praktische vragen kan je zelf beantwoorden. Voor meer complexe vragen kan je soms bij collega’s terecht, maar in het andere geval doen we op een beroep op de expertise van het centrale secretariaat.”

Nieuwe collega’s aanwerven

Toch houdt het daar niet bij op, benadrukt An. “Je krijgt in deze functie ook de kans om een volledig selectieproces te organiseren en coördineren, waarbij je contact hebt met de kandidaten en deelneemt aan cv-screenings en selectiegesprekken. Op zo’n moment werk je eveneens nauw samen met de leidinggevenden van het KMMA en Selor.”

Tot slot is voor An niet enkel de jobinhoud aantrekkelijk, maar zijn er nog andere factoren die doorwegen. “Natuurlijk heb je de voordelen die een overheidsinstelling biedt, zoals een mooi aantal verlofdagen of opleidingsmogelijkheden tijdens de werkuren. Bovendien is het KMMA gevestigd in een parel van een gebouw, gelegen in het prachtige park van Tervuren. En last but not least: we vormen een klein team met fijne, gemotiveerde collega’s waar de integratie moeiteloos zou verlopen. We staan alvast te popelen om onze nieuwe collega te ontvangen!”

En nu is het aan jou

Voel je ook het enthousiasme voor deze job bij het KMMA opborrelen? Lees er dan snel de volledige functiebeschrijving op na en solliciteer ten laatste op 25/06!

Werken voor .be?

Zoek de job die bij je past en kom erbij!

Ontdek alle openstaande vacatures