Een overheidsinstelling die bekommerd is om het hoogste goed van de mens, namelijk onze gezondheid. Daar wil elke beschaafde samenleving voor tekenen. Gelukkig beschikken wij daar in ons land over, dank zij het Wetenschappelijk Instituut Volksgezondheid.

Als het om een acute ziekte gaat, kunnen wij in België terugvallen op een kwaliteitsvol netwerk van artsen en ziekenhuizen. Dit systeem werkt in de meeste gevallen perfect om één specifieke klacht bij één specifieke patiënt op te lossen. Maar om het globale gezondheidspeil van de volledige bevolking te beschermen en te verbeteren, is er een andere aanpak nodig. Daarvoor tekent  in België onder meer het Wetenschappelijk Instituut Volksgezondheid (WIV-ISP), een federale wetenschappelijke instelling die al ruim zeven jaar geleid wordt door dr. Johan E. Peeters.

Lees het volledige artikel op de website van Fedra.

polsslag