Gelijke kansen voor personen in kansarmoede

Selor maakt werk van gelijke kansen voor iedereen en zet zich daarom in voor personen in kansarmoede. Want wanneer zij een job vinden, hebben ze een grotere kans om uit die armoede te raken.

Initiatieven

  • Selor laat zich adviseren door een 'ervaringsdeskundige in armoede en sociale uitsluiting', Koen Buysse. Met zijn ervaring helpt hij de dienstverlening aan werkzoekenden te verbeteren. Bijvoorbeeld door erover te waken dat de taal van Selor duidelijk is voor alle werkzoekenden. Klik hier voor een filmpje waarin Koen over zijn werk vertelt. Dat doet hij ook in dit artikel.
  • Wie wil solliciteren voor een job bij de overheid, moet via de computer een ‘Mijn Selor’ aanmaken. Dit is een soort sollicitatiedossier met alle gegevens van de werkzoekende. Wie geen computer met internet heeft, kan hiervoor terecht bij de VDAB, in bibliotheken en openbare computerruimtes.
  • Via Selor solliciteren en meedoen aan selectie- en taaltesten is volledig gratis.
  • Ben je ingeschreven als werkzoekende bij de VDAB? Dan kan je een goedkoop treinbiljet krijgen als je naar Selor moet voor een selectie. Check hiervoor de voorwaarden op de website van de VDAB, bel naar het gratis nummer 0800 30 700 of stap naar een VDAB-kantoor (neem je uitnodiging mee die je van Selor gekregen hebt).
  • Er zijn in België heel wat overheidsmaatregelen om werken te bevorderen. Op www.aandeslag.be vind je een overzicht van de voordelen waarop je recht hebt.
  • De FOD Beleid en Ondersteuning (waar Selor deel van uitmaakt) deed een enquête bij mensen in kansarmoede. Op basis van de resultaten van de enquête werden er aanbevelingen gedaan om de belemmeringen tussen hen en een federale loopbaan weg te nemen. Je kan deze aanbevelingen in het onderzoeksverslag terugvinden. Klik hier om dit verslag te bekijken.

Werken voor .be?

Zoek de job die bij je past en kom erbij!

Ontdek alle openstaande vacatures