FOD Buitenlandse Zaken

Als jij vanop de eerste rij het voorzitterschap wil beleven, dan zit je bij onze FOD aan het juiste adres!

Als kloppend hart van het Belgische voorzitterschap van de Raad van de EU, dat zal plaatsvinden in het eerste semester van 2024, is de FOD Buitenlandse Zaken, Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking op zoek naar diverse profielen die hun schouders willen zetten onder dit unieke project. We zijn op zoek naar versterking voor zowel het hoofdbestuur van onze FOD als de Permanente Vertegenwoordiging van België bij de EU, beiden gevestigd in Brussel. De aanwervingen zullen in twee fases plaatsvinden: een eerste groep zal starten in de herfst van 2022, een tweede groep begin 2023.

Je zal werken in een internationale omgeving waar diplomatie, interculturaliteit en meertaligheid centraal staan. Het aangaan van internationale relaties, het organiseren van events, het voorbereiden van (online) communicatiecampagnes, het coördineren en voorbereiden van vergaderingen, … zijn maar enkele taken die je kunnen te wachten staan.

Je hoeft geen grote Europa-kenner te zijn, maar vooral iemand die graag de handen uit de mouwen steekt. We verwelkomen gemotiveerde personen die actief en creatief mee willen denken en uitvoeren. Laat jouw eigenheid ons inspireren!

Gezochte profielen:

De FOD Buitenlandse Zaken, Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking zoekt een brede waaier aan verschillende profielen. Van projectmedewerkers, analisten en juristen tot operationele deskundigen en communicatie-experten. Van dossierbeheerders, protocollair assistenten en veiligheidsassistenten tot grafisch medewerkers en fotografen. Ieders bijdrage telt opdat dit voorzitterschap een succes wordt. Bijna elk Directoraat-Generaal en elke stafdirectie binnen onze FOD zal nauw betrokken zijn bij de voorbereiding en het verloop van het voorzitterschap. Je vindt meer informatie over de verschillende diensten op onze website.

Wij bieden je een boeiende omgeving waar je een uitgebreid netwerk zal opbouwen met de collega’s in de Belgische en Europese administraties. Een uitgelezen kans die als springplank kan dienen voor het verder uitbouwen van een mooie carrière binnen de wereld van de EU of de diplomatie.

Werken voor .be?

Zoek de job die bij je past en kom erbij!

Ontdek alle openstaande vacatures