WOW-finaliste in de kijker: Ann Boonen

annboonenindekijker

ANN BOONEN

Directiesecretaresse bij de Rijksdienst voor Sociale Zekerheid

Waarom ben jij de nieuwe WOW-ambtenaar?

Ik vind het heel belangrijk om mijn job op een moderne manier te doen. Ik probeer zo veel mogelijk mee te zijn met de nieuwe communicatiemiddelen en probeer ze dan ook in mijn job van directiesecretaresse zoveel mogelijk toe te passen. Zo breng ik mijn baas via sms op de hoogte van eventuele dringende berichten. Korte boodschappen aan collega's verstuur ik via de chat (zo kort mogelijk om de collega's niet te veel te storen). Via mail stuur ik berichten waarop ik niet dadelijk een antwoord verwacht. Ik vind het ook belangrijk om via de sociale media in contact te blijven met de huidige collega's maar ook met collega's die vertrokken of langdurig afwezig zijn. Zo ken ik hun hobby's en gezinssituatie en weet ik wanneer ze een extra schouderklopje nodig hebben of nood aan een luisterend oor. Dit bevordert de werksfeer en vermindert de stress zowel bij de collega's als in mijn eigen werksituatie. Spijtig genoeg is het bij de Rijksdienst niet makkelijk om een WOW-ambtenaar te zijn… We hebben geen toegang tot de sociale media en werken via e-mail of chat wordt afgeraden. Maar ook sommige collega's maken de moderne manier van werken soms onmogelijk omdat ze samenwerking weigeren. Ik weet niet wat er in mijn functieprofiel wordt vermeld, ik wil alleen onze "klanten" efficiënt en snel helpen. Aangezien ik vóór deze job veel ervaring op andere diensten opdeed en veel contacten heb, kan ik soms sneller antwoorden. Voor al deze redenen vind ik dus dat ik voldoe aan het WOW-ambtenaren-profiel.

Op welke prestatie ben je enorm trots?

Als ambtenaar slaag ik er in om carrière te maken. Ik ben op niveau D begonnen, wat betekent dat je vooral uitvoerende taken voor je rekening neemt. Vandaag werk ik op niveau B, waar je meer gespecialiseerde opdrachten hebt. De procedure om ook bevorderd te worden tot niveau B loopt momenteel.

Met wie zou je graag eens in de lift willen staan? Wat zou je hem/haar dan vragen?

Tom Boonen! Ik zou eens polsen of we toch geen familie zijn…

Welk advies geef je gratis weg aan collega's?

Geniet van de voordelen van onze werkgever: de aangename werksfeer, de mooie gebouwen, de goede locatie ... En weet dat het niet altijd beter is bij de anderen …

Welk cliché over ambtenaren klopt absoluut niet?

Ambtenaren die te laat binnenkomen botsen met de ambtenaren die te vroeg weggaan… We hebben vlottende uren! 

Ontdek meer over Ann en onze andere 9 finalisten op onze Facebook pagina!