WOW-finalist in de kijker: Manuel Paolillo

indekijkermanuelpaolillo


MANUEL PAOLILLO

Jurist bij de FOD Sociale Zekerheid

Waarom ben jij de nieuwe WOW-ambtenaar?

Een collega raadde me aan om me in te schrijven voor deze wedstrijd. Ik deed dat, niet zozeer voor het tablet (dat ik, als ik win, trouwens via een kleine wedstrijd aan een project zal overhandigen) maar eerder om de ingesteldheid te verspreiden. Ben ik WOW? In elk geval creëert mijn werkgever, de FOD Sociale Zekerheid een trend. Onze FOD heeft als één van de eersten het voordeel van deze manier van werken begrepen, zowel voor de medewerkers als voor de productiviteit: flexibele uurroosters, telewerk, overleg in het bepalen van de te varen koers, vertrouwen in wat men realiseert. Het is niet voor niets dat onze overheidsdienst voorgesteld wordt in het NWOW-programma. Het is duidelijk dat ik deze trend volg en dat me dat dagelijks helpt in mijn werk als 'creatief jurist'. Het is een titel die ik opeis. Om mijn beide hersenhelften te bevredigen, moet ik mijn juridisch werk kunnen uitvoeren op een cratieve manier!

Op welke prestatie ben je enorm trots?

Ik heb een juridische nota van het comité voor sociale bescherming letterlijk meer kleur gegeven door er tekeningen aan toe te voegen. Dankzij deze creatieve ingreep wordt deze brochure meer gelezen dan andere.

Met wie zou je graag eens in de lift willen staan? Wat zou je hem/haar dan vragen?

Bij voorkeur met enkele mensen uit de media. Ik zou hen ervan willen overtuigen om ons meer (financiële) middelen te geven voor een project rond de sociale documentatie van Europa.

Welk advies geef je gratis weg aan collega's?

Werk samen en deel je expertise! Ga ook eens kijken hoe het er elders aan toegaat (zelfs buiten onze landsgrenzen)!

Welk cliché over ambtenaren klopt absoluut niet?

Dat we maar weinig uren werken. Dat klopt helemaal niet! Het gebeurt geregeld dat ik zelfs tijdens mijn vakantie of in het weekend werk. Het ritme ligt vaak erg hoog.

Ontdek meer over Manuel en onze andere 9 finalisten op onze Facebook pagina!