WOW-finalist in de kijker: Günther Mattheussens

Gunther Mattheussens
GUNTHER MATTHEUSSENS

Attaché Europees Sociaal Fonds bij de POD Maatschappelijke Integratie

Waarom ben jij de nieuwe WOW-ambtenaar?

Ik voer mijn takenpakket zo efficiënt mogelijk uit binnen de gestelde deadlines. Ik ga daarbij actief op zoek naar informatie zodat ik mijn werk nog beter kan doen. Ik werk daarom, als het nodig is, 's avonds en in het weekend. Ik engageer mij ertoe om de gestelde doelen te halen. Daarbij is tijd en plaats niet belangrijk, zolang het werk maar gedaan is. Ik informeer mij voortdurend over nieuwe ontwikkelingen, op internet, via sociale media en via een netwerk van mensen die ik help en die mij kunnen helpen. Ik ben ook steeds bereid mijn collega's bij te staan. Ik organiseer mij dan ook in functie van de gestelde deadlines. Ik ben eerlijk tegenover mijn collega's en andere personen met wie ik samenwerk. Vanzelfsprekend heb ik daarom een hekel aan "vaste uren", het werk is belangrijker dan aanwezigheid op een bepaald uur. Ik ben enorm resultaatsgericht. Kortom: ik blijf bij, zoek actief informatie en bouw een netwerk uit, ik ondersteun mijn collega's en engageer mij om mijn takenpakket uit te voeren en resultaten te halen. Daar staat dan wel tegenover dat ik de vrijheid vraag om mijn werk te organiseren.

Op welke prestatie ben je enorm trots?

Samen met mijn collega's werk ik een nieuw federaal programma uit rond sociale activering van OCMW-cliënten, in het kader van het Europees Sociaal Fonds, en dit voor de periode 2014-2020.

Met wie zou je graag eens in de lift willen staan? Wat zou je hem/haar dan vragen?

Barack Obama. Ik zou willen weten hoe hij het van straathoekwerker tot president heeft geschopt. Dat fascineert mij.

Welk advies geef je gratis weg aan collega's?

Aarzel nooit om vragen te stellen. En vergeet niet dat het gemakkelijker is om samen tot een oplossing te komen.

Welk cliché over ambtenaren klopt absoluut niet?

Ambtenaren zijn geen 9-to-5'ers! We werken vaak buiten de gewone uren. Bovendien worden we op basis van onze resultaten geëvalueerd.

Ontdek meer over Günther en onze andere 9 finalisten op onze Facebook pagina!