Topmanager bij de overheid: een job met impact

Jouw visie? Die heeft impact. Niet alleen op de werkvloer maar ook op de maatschappij. Want topmanagers bij de federale overheid kiezen voor een nieuwe soort verantwoordelijkheid. Hierbij staan sociale bevlogenheid en voeling met de politieke context centraal. Je zet dingen in beweging die een significant verschil maken voor de samenleving. Je komt terecht in een grote organisatie met veel personeel en beheert significante budgetten. En da’s een verantwoordelijkheid waarbij je talenten de doorslag geven, niet je afkomst, gender, religie etc. Gelijke kansen, daar maken we actief werk van.

De voordelen van een switch

Je sociale bevlogenheid maakt van jou een moderne people manager die de zaken vooruitstuwt. En daarvoor krijg je bij ons alle nodige waardering. De federale overheid investeert namelijk bijzonder in work-life balance en persoonlijke groei. Zo combineren topmanagers bij ons uitdagende projecten waarin duurzaamheid en sociaal engagement centraal staan met een gezond, persoonlijk evenwicht. Vooruitstrevende topprojecten vallen op die manier samen met menselijke waarden en de ruimte om jezelf op verschillende vlakken te blijven ontplooien.

Twee topmanagers aan het woord ...

"Wie oplossingsgericht denkt, kan snel opklimmen tot een functie die in de privésector voor jonge mensen onbereikbaar is".

Meer weten

Geïnteresseerd?

Voor je bij ons je voeten onder het bureau rolt, doorloop je een vaste procedure:

 1. Voldoe je aan de deelnemingsvoorwaarden?
  Om te mogen solliciteren heb je een masterdiploma nodig of moet je een job op masterniveau (A) uitoefenen binnen de federale overheid. Afhankelijk van de job wordt een managementervaring van minimaal 6 jaar of een professionele ervaring van minstens 5 of 10 jaar gevraagd.
 2. Schrijf je in!
  Je sollicitatie begint bij het aanmaken van een online dossier. Dit wordt je persoonlijke pagina op werkenvoor.be. Vul je gegevens in en laad de juiste diploma’s op. Zorg voor een eerlijke, heldere omschrijving van je werkervaring.
 3. Neem deel aan de tests
  Als je in aanmerking komt voor de job, ontvang je een uitnodiging voor een pc-test die naar algemene managementvaardigheden peilt. Het resultaat hiervan vind je terug in je dossier. Wanneer je slaagt voor deze proef, word je uitgenodigd voor een mondelinge proef. Een expertencommissie onderwerpt je aan een vooraf voor te bereiden casestudy en een interview.
 4. Aangenomen?
  Als jij bij de geschikte kandidaten bent, volgt nog een interview bij de toekomstige werkgever. Dit interview dient om je vaardigheden en leiderschapscapaciteiten te vergelijken met de jobomschrijving. Word je aangenomen, dan is dat voor een periode van maximaal 6 jaar.

Het selectieproces in de praktijk ...

Wie als mandaathouder wil werken bij de overheid, moet eerst deelnemen aan een objectieve selectieprocedure bij ons. We leggen je uit hoe je kan solliciteren voor een topmanagementfunctie.

Meer weten

Tip: leg je taaltest nu al af

Overweeg je om voor een topfunctie te solliciteren? Dan moet je je tweetaligheid kunnen bewijzen. Leg dus de nodige taaltests op tijd af zodat je niet voor verrassingen komt te staan. Concreet gaat het om artikel 11 bis en artikel 10 bis (in deze volgorde af te leggen).
Heb je reeds een certificaat dat je tweetaligheid bewijst (artikel 12 of artikel 7), dan hoef je geen nieuwe taaltest af te leggen.

Meer relevante profielen

Deze werkgevers werven topmanagers aan

Werken voor .be?

Zoek de job die bij je past en kom erbij!

Ontdek alle openstaande vacatures