Wallonie Bruxelles Enseignement (WBE)

WBE: de belangrijkste inrichtende macht van onderwijs in Franstalig België

Wallonie Bruxelles Enseignement is een paracommunautaire, autonome overheidsinstelling die fungeert als inrichtende macht van het onderwijs dat door de Franstalige Gemeenschap georganiseerd wordt.

Het onderwijsdat WBE organiseert omvat zo'n 500 onderwijsinstellingen, gaande van kleuterscholentot hogeronderwijsinstellingen, met meer dan 211.000 leerlingen en studenten en meer dan 25.000 personeelsleden (leraars, directeurs, ....). De schoolgebouwen hebben samen een oppervlakte van 3.200.000 m2 en zijn verspreid over 800 locaties.

Missie

WBE heeft een belangrijke sociale missie. Voor die missie zetten we ons in en daarbij hebben we oog voor participatieve ontwikkeling, creativiteit en professionalisme. Die missie houdt in dat we mee helpen met de organisatie, de goede werking en de uitbouw van het onderwijsdat WBE via al zijn onderwijsinstellingen aanbiedtten bate van de leerlingen, de personeelsleden en de onderwijskwaliteit. 

De administratie van WBE

Om dit onderwijs te organiseren en kwalitatieve ondersteuning te geven rekent WBE op zijn administratieve diensten (administratie), die om en bij de 600 personeelsleden  tellen. Zij zijn met erg uiteenlopende zaken bezig, zoals het beheer van schoolgebouwen, het loopbaanbeheer van het onderwijspersoneel, het budget, de logistiek, ...

De administratie vanWBE is regelmatig op zoek naar nieuwe medewerkers met verschillende profielen: secretariaat, juridisch, projectbeheer, administratief, IT, HR, technisch, ingenieur enz.

WBE's waarden

  • democratie
  • openheid en een wetenschappelijke benadering
  • respect
  • neutraliteit
  • emancipatie.

Wie zich een uitgebreider beeldwil vormen van WBE, kan terecht op de pagina’s van onze website.

 

Werken voor .be?

Zoek de job die bij je past en kom erbij!

Ontdek alle openstaande vacatures