Francis Colla

Francis Colla
Vertel ons over je job…

Als team bestaat ons werk erin zoveel mogelijk inlichtingen te verzamelen die van de Dienst voor Geneeskundige Evaluatie en Controle komen (waar er o.a. beslissingen genomen worden over inbreuken tegen de wetgeving). Deze worden verwerkt en we spelen de informatie door aan de juiste personen. We maken daarbij gebruik van alle communicatiemiddelen: mails, telefoon, website, post, brochures, ...

Welk parcours heb je afgelegd voor je bij je huidige werkgever kwam?

Na 25 jaar als huisarts gewerkt te hebben op het platteland, waarvan ik 15 jaar vooral met palliatieve zorgen bezig was, voelde ik de nood om wat ik geleerd had te delen via een georganiseerde structuur die over de nodige technische middelen beschikt. Dat is me gelukt.

Werken voor je huidige werkgever … Is dat volgens jou een voordeel?

Na lang alleen gewerkt te hebben als zelfstandige heb ik kennis gemaakt met de sfeer van een gemotiveerd team, waar ik langetermijnprojecten uitwerk, met de nodige opleidingen en mogelijkheden tot persoonlijke ontwikkeling. Wat ik ook niet mag vergeten zijn de vele voordelen die de overheidssector biedt.

Herinner je je eerste werkdag? Wil je een anekdote meedelen?

Ik herinner me nog perfect m'n eerste werkdag, want die bestond uit een gedetailleerde voorstelling van alle (ongekende!) voordelen die met m'n functie verbonden zijn. Indrukwekkend!
Ik zou willen afsluiten met wat ik mezelf elke ochtend zeg: « Op naar het werk! Super! »