Guillaume Merckx

Guillaume Merckx (1)

Vertel ons over je job ...

Ik ben momenteel attaché teamcoördinator van het bureau voor financiële analyse van de Inningsdienst. Mijn team analyseert de rekeninggegevens van werkgevers en is verantwoordelijk voor het opstellen van attesten rond overheidsopdrachten en certificaten van overdracht van handelsfondsen, voor het onthalen van bezoekers en het bezorgen van boekhoudkundige gegevens aan gemachtigde derden. Daarvoor gebruiken we performante computerprogramma's waarmee we die gegevens elektronisch en vrijwel onmiddellijk op een veilige manier kunnen versturen.

Welk parcours heb je afgelegd voor je bij de RSZ kwam?

Ik heb eerst enkele weken in het onderwijs gewerkt en daarna anderhalf jaar als uitzendkracht in een groot aardappelverwerkend bedrijf. Dan heb ik tests afgelegd bij Selor, en enkele weken later kreeg ik verschillende vacatures aangeboden.

Waarom heb je ervoor gekozen om bij de RSZ te werken?

Ik kwam eerder toevallig bij de RSZ terecht. Na het afleggen van tests bij Selor kon ik uit verschillende vacatures kiezen. Omdat ik graag met cijfers werk en een logische geest heb, dacht ik dat ik met mijn ambities en vaardigheden bij de inningsdienst wel op mijn plaats zou zijn. En ik heb me niet vergist.

Wat spreekt je het meeste aan in je job?

De afwisseling in de taken en het werken in team. Het feit dat ik me nuttig voel voor heel veel mensen, dat vind ik ook fijn.

Vind je dat er genoeg kansen zijn bij de RSZ?

Ja, en ik ben er het bewijs van. Ik ben in 2007 als dossierbeheerder toegekomen bij de RSZ en nu ben ik attaché. Ik heb op mijn eigen tempo gestaag kunnen groeien door het feit dat ik verschillende functies heb gehad, zoals afdelingschef bij het beheer van de rekeningen, teamchef van het secretariaat en expert bij de projectcel van mijn departement.

Hoe ziet een typische werkdag eruit?

Er is eigenlijk niet zoiets als een typische werkdag. Mijn dagen worden geleid door heel wat externe factoren: de aanvragen die we krijgen, de aanpassingen die aan de werkprocedures moeten gebeuren als de wetgeving wijzigt, de verschillende vergaderingen en testsessies in functie van de lopende projecten, …

Ik begin de dag altijd met het behandelen van mijn mails en ik eindig meestal met het valideren van de laatste documenten die mijn teams hebben voorbereid. Dat zijn zowat de enige twee constanten.

Wat was tot nu toe de grootste uitdaging in je werk?

Ik had in mijn team een medewerkster met een mentale handicap. Ik vind het een heel goed idee om mensen in dienst te nemen die ‘anders’ zijn, ook al is het moeilijk te managen als je daar niet voor opgeleid bent. Met mijn team hebben we alles kunnen doen om ervoor te zorgen dat ze zoveel mogelijk vertrouwen had en ze haar werk zo goed mogelijk kon uitvoeren. We werken nu niet meer in hetzelfde team, maar ik heb nog altijd een goede band met haar.

 

Werken voor .be?

Zoek de job die bij je past en kom erbij!

Ontdek alle openstaande vacatures