Catherine Vanden Daelen

Catherine Vandendaele
Vertel ons eens over je job?

Ik werk in de directie Organisatie & Ontwikkeling, een stafdienst bij het Algemeen Beheer van de RSZ, die zich onder andere bezighoudt met projectbeheer, kwaliteitsmanagement en interne controle.

De RSZ heeft de traditie om belangrijke veranderingen projectmatig aan te pakken. Onze dienst biedt hierbij methodologische ondersteuning. Soms leid ik zelf een project. In het kader van het kwaliteitsbeleid, sta ik in voor de klachtenbehandeling, het organiseren van tevredenheidsenquĂȘtes en het leiden van de CAF-oefening (een zelfevaluatie voor overheidsdiensten). Daarnaast ben ik ook nog verantwoordelijk voor Orestes, een hulpmiddel bij het bepalen van de personeelsbehoefte en het opstellen van het personeelsplan. Mijn werk is dus heel gevarieerd. Ook leuk is dat ik veel contact heb met collega's.

Welk parcours heb je afgelegd voor je bij je huidige werkgever kwam?

Na mijn studies in Gent ben ik onmiddellijk bij de RSZ beland. Ik kan dus niet vergelijken, maar denk wel dat ik goed zit!

Wat zijn de sterke punten van jouw werkgever?

Je hebt uiteraard de klassieke voordelen van een overheidsinstelling. De RSZ is met zijn kantoren boven het Zuidstation ook heel vlot bereikbaar. Het belangrijkste vind ik het maatschappelijk engagement van de RSZ. Weten dat jouw dagelijkse inzet, ook al is het onrechtstreeks, ten goede komt van de Belgische sociale zekerheid werkt motiverend. De RSZ is bovendien een dynamische en ambitieuze instelling, wat maakt dat je boeiende en uitdagende taken krijgt. Je krijgt verantwoordelijkheid en steun en je inzet wordt gewaardeerd.

Welke selectieprocedure heb je doorlopen?

De RSZ heeft mij gecontacteerd naar aanleiding van mijn cv die ik op de VDAB-site had gepubliceerd. Een mooie meevaller, want ik was naar een dergelijke job op zoek. Na enkele jaren heb ik deelgenomen aan een examen bij Selor. Nu ben ik stagedoend statutair.

Herinner je je eerste werkdag?

Mijn eerste werkdagen heb ik veel gelezen, maar ik werd al snel ondergedompeld in een aantal concrete projecten. Gelukkig, want al doende leren gaat vlotter en is toch een stuk aangenamer.