Hans Depuydt

Regie _hansdepuydt

Wat doen jullie precies?

Wij staan in voor het dagelijks opvolgen van allerlei kleinere werken in de verschillende gebouwen die wij beheren. Dat kan gaan van een lekkend dak, een sanitair probleem of een inbraak tot problemen met de elektriciteit of de HVAC. Een brede waaier aan vragen, waarbij wij zo snel mogelijk een oplossing bieden door ter plaatse een aannemer het euvel te laten verhelpen.

Als de werken groter zijn, dan maken wij eerst een bestek op. Wij volgen ook zelf de werken op. Ons facilityteam bestaat uit negen collega’s. Daar zitten zowel ingenieurs, werfcontroleurs als administratieve medewerkers bij.

Wat maakt de job zo aantrekkelijk?

Elke dag ziet er totaal anders uit: je weet nooit welke problemen je op je bord kunt krijgen. De variatie aan opdrachten is enorm en je komt met heel veel mensen in contact. Ook de gebouwen waarin wij werken, zijn niet meteen alledaags. Wie kan zeggen dat hij zowel in gevangenissen, gerechtsgebouwen als asielcentra komt voor werken? Het zijn dus zeker niet alleen kantoorgebouwen. Daardoor is de uitdaging om hier te werken voor iedereen veel groter. Ook heel fijn is natuurlijk de voldoening als je de zaken opgelost krijgt.