Rechterlijke orde

Wij zorgen ervoor dat je veilig op straat kan lopen, dat je huisbaas het contract nakomt, dat een inbreker gestraft wordt. En bovenal: we zorgen voor onze fundamentele vrijheden. Dat doen niet enkel zij die straffen uitspreken of bemiddelen. Dat doen we z’n allen. Als één team.

Diverse jobs over hele land

De rechterlijke orde, dat zijn de rechtbanken, de hoven (zoals het hof van beroep) en het Openbaar Ministerie, ook bekend als ‘het parket’. Verspreid over het hele land, van Oostende tot Aarlen, van Antwerpen tot Bergen. Je kan dus makkelijk dicht bij huis aan de slag. 

Weinig verrassend zoeken wij vooral straffe juristen. Maar ook: gedreven criminologen, enthousiaste griffiers en secretarissen, administratieve kraks, ICT-wizards, HR-experts, … Je hoeft dus geen rechten gestudeerd te hebben om bij ons aan de slag te gaan.

Heel wat te bieden

Heb je de ambitie om door te groeien? Ook dat kan bij ons. Je kan bijvoorbeeld magistraat worden. Of je stoomt door naar een functie als griffier-hoofd van dienst of uiteindelijk zelfs hoofdgriffier. Voor vele profielen liggen er kansen om carrière te maken.

Wat appreciëren onze medewerkers zelf zo? Voornamelijk drie dingen:

  • het ruime opleidingsaanbod, mede dankzij een eigen opleidingsdienst
  • de collegialiteit
  • de gezonde balans tussen werk en privéleven. 

Samen uitdagingen aangaan

Toegegeven: ook bij ons liggen er nog wat uitdagingen op de plank. Daarom zetten we vol in op meer middelen, op meer digitalisering en op meer transparantie.

Onze organisatie bevindt zich op een scharnierpunt. Een moment waarop ook jij kan meehelpen aan een veilige en rechtvaardige samenleving. Waar wacht je op? Wij horen graag van jou en wie weet word jij wel onze volgende collega!

 

 

 

 

 

Werken voor .be?

Zoek de job die bij je past en kom erbij!

Ontdek alle openstaande vacatures