POD Wetenschapsbeleid (BELSPO)

Als een van de hoofdactoren van het wetenschappelijk onderzoek in België lopen bij het Federaal Wetenschapsbeleid (BELSPO) heel wat eersteklasonderzoeksprogramma’s.

Daarnaast beheert BELSPO ook tien Federale Wetenschappelijke Instellingen die heel wat topstukken herbergen en wetenschappers niet alleen een uitzonderlijk kader en buitengewoon onderzoeksmateriaal aanreiken, maar ook historische en artistieke collecties van wereldfaam.

Dankzij zijn onderzoeksprogramma’s, zijn Federale Weten­schap­pelijke Instellingen en zijn ongeveer 2 300 medewerkers, beschikt BELSPO over ruime expertise op zeer gevarieerde gebieden waaronder astronomie, astrofysica, meteorologie, geschiedenis, kunst­geschiedenis, paleontologie, mineralogie, musicologie, seismologie, gravimetrie, klimatologie, antropologie, aard­weten­schappen, archivistiek, bewaring, restauratie, informatie­wetenschappen, codicologie, aquatische en terrestrische ecologie, cartografie en moleculaire biologie.

Bij BELSPO zijn wetenschappen en cultuur nauw verweven om een meer duurzame en harmonieuze maatschappij tot stand te brengen. Zo draagt BELSPO bij tot de kennis van het milieu met als doel meer welzijn in de maatschappij in de hand te werken en de duurzame ontwikkeling ervan te garanderen.

Werken voor .be?

Zoek de job die bij je past en kom erbij!

Ontdek alle openstaande vacatures