Hervé

Verantwoordelijke ballistische meetketen Brasschaat

Verantwoordelijke ballistische meetketen Brasschaat

Waarom doe je je job graag? Wat trekt je aan in deze functie? Wat boeit er je in je werk?

Deze job heeft me altijd veel voldoening geschonken omdat ik steeds heel afwisselend werk heb mogen verrichten en er een goede balans is tussen het administratief werk en het effectief uitvoeren van testen op het terrein. Het is boeiend om met concrete zaken bezig te zijn en de wetenschappelijke en technologische evolutie van zowel het testmateriaal als het te testen materiaal van zeer dichtbij te kunnen volgen.

Hoe ziet je dag eruit? Wat doe je concreet?

Concreet ben ik verantwoordelijk voor het uitvoeren van verschillende metingen bij het testen van bv nieuwe wapensystemen, munitie en ballistische bescherming. Deze metingen bestaan onder andere uit opnames met ‘high speed camera’s’, opnames van impulsgeluiden en druk- en snelheidsmetingen. Daarnaast kan ik beschikken over drie medewerkers die ik op dagelijkse basis aanstuur.

Wat moet je kunnen om deze job goed uit te oefenen?

Verantwoordelijke ballistische meetketen Brasschaat_2

Er werd voor deze vacature een minimum niveau van diploma vereist; met dit diploma beschik je over voldoende kennis en vaardigheden om de job uit te kunnen voeren. Specifieke vorming met betrekking tot het te gebruiken materieel als ook de te volgen procedures, worden intern de dienst of Defensie in het algemeen, georganiseerd.

Zou je iemand anders aanraden om bij jouw werkgever te komen werken, en waarom? 

Ikzelf ga bijna met pensioen en ben altijd werkzaam geweest bij Defensie. Tot op de dag van vandaag, heb ik er nog nooit spijt van gehad. Defensie is voor mij steeds een loyale werkgever geweest die me de afgelopen decennia altijd zekerheid heeft geboden in soms minder stabiele of onzekere tijden.

Verantwoordelijke ballistische meetketen Brasschaat_3