Vanessa Braekeveld

Vanessa Breakeveld

Wetenschappelijk Assistent

Vertel ons over je job…

Ik werk als wetenschappelijk assistent bij de Educatieve dienst van de Koninklijke Bibliotheek (KBR). Mijn takenpakket is erg ruim: rondleidingen geven, workshops en ateliers (8 tot 99 jaar) begeleiden, opendeurdagen en tentoonstellingen coördineren, schoolbezoeken begeleiden …

Welk parcours heb je afgelegd voor je bij je huidige werkgever terecht kwam?

Na mijn studie Musicologie in Leuven ben ik in 2004 gestart bij KBR. Ik werkte op de Muziekafdeling aan een project rond Flor Peeters en moest werken catalogiseren. Eén jaar na mijn indiensttreding wilde de directeur een nieuw elan geven aan de Educatieve dienst en kreeg ik de kans om mee in dat project te stappen.

Werken voor je huidige werkgever… Is dat volgens jou een voordeel?

Ik vind het een groot voordeel om zo'n leuke job te hebben! We werken in een heel leuk en aangenaam team en krijgen veel vrijheid om projecten uit te werken. Ook opleidingen volgen is geen enkel probleem! Verder vind ik het occasionele thuiswerk zeker en vast een pluspunt (om af en toe eens ongestoord te kunnen doorwerken aan een bepaald project). En ook het feit dat we niet gebonden zijn aan vaste vakantieperiodes vind ik mooi meegenomen.

Welke selectieprocedure heb je doorlopen?

Momenteel heb ik een contractuele functie met een contract van onbepaalde duur. Destijds ben ik aangeworven na een interview bij KBR.

Herinner je je eerste werkdag? Wil je een anekdote meedelen?

De avond vóór mijn eerste werkdag ben ik al een kijkje komen nemen op een vernissage. Ik had al direct een WAW-gevoel! Het immense gebouw maakte een grote indruk en ik had 'schrik' dat ik zou verdwalen in de gangen van KBR!

De eerste werkdag zelf kreeg ik heel veel informatie en indrukken te verwerken. Tegenwoordig worden nieuwe medewerkers uitgenodigd op een onthaaldag en dat vind ik zeker en vast een positieve evolutie!