Véronique Wese

Véronique Wese
Vertel ons over je job…

Mijn taak is best veelzijdig, want ik combineer publiekswerking met activiteiten in de backoffice. Zo ben ik onder meer verantwoordelijk voor het digitaal krantenarchief, behandel ik veel lezersvragen, begeleid ik ook lezers bij het vinden van een geschikte zoekstrategie en voer ik catalografische taken uit. Verder draag ik mijn steentje bij aan bepaalde activiteiten die onze collecties ten goede komen en aan educatieve workshops. 

Welk parcours heb je afgelegd voor je bij je huidige werkgever terecht kwam?

Ik was eerst geruime tijd actief in de privésector. Maar mijn voorliefde voor bibliotheken en archiefinstellingen zette me ertoe om bijkomende opleidingen te volgen om zo mijn droomjob te kunne waarmaken. Na vier jaar studeren kon ik dan aan de slag in de Koninklijke Bibliotheek. Eerst in de grote leeszaal van de afdeling Hedendaagse Drukwerken, om na twee jaar in de afdeling Kranten en Hedendaagse Media te belanden. 

Werken voor je huidige werkgever… Is dat volgens jou een voordeel?

Wij werken in een gezellig team, onder de vleugels van een bekwame afdelingschef. Een statutaire betrekking biedt aanzienlijke voordelen zoals een toelage voor tweetaligheid en doorgroeimogelijkheden. Wie wil bijscholen heeft keuze uit een waaier aan opleidingen. Bovendien kan ik genieten van een comfortabel woon-werkverkeer.

Welke selectieprocedure heb je doorlopen?

Ik slaagde in de examens die werden georganiseerd door Selor. Na het doorlopen van een stage en het behalen van vier positieve evaluaties legde ik de eed af als statutair ambtenaar.

Herinner je je eerste werkdag? Wil je een anekdote meedelen?

Mijn eerste werkdag vergeet ik nooit meer. Ik was letterlijk en figuurlijk het noorden kwijt, onder de indruk van de grandeur van de gebouwen en de collecties.