Roos Depla

Roos Depla

Welk parcours heb je afgelegd voor je bij je huidigewerkgever kwam?

Ik heb Geschiedenis gestudeerd aan de Universiteit Gent en daarna deed ik erfgoedstudies. Ik kende KBR al voor ik solliciteerde. Voor mijn studie ben ik namelijk verschillende keren naar KBR gekomen in het kader van mijn cursussen.

Werken voor je huidige werkgever … Is dat volgens jou een voordeel?  

Ja, want  bij KBR kan ik hetgeen ik tijdens mijn opleiding heb geleerd in de praktijk brengen, want ik ben erg geïnteresseerd in cultureel erfgoed. En mijn job brengt me ook in contact met onderzoekers en professoren. Dat zijn telkens interessante ontmoetingen. Tot slot is het ook een enorm voordeel dat ik naar het werk kan gaan met het openbaar vervoer.

Welke selectieprocedure heb je doorlopen?

Ik heb mijn cv en mijn motivatiebrief opgestuurd nadat ik een vacature voor een startbaanovereenkomst had opgemerkt op het alumninetwerk van de Universiteit Gent. Het hoofd van de dienst HR vroeg me om op gesprek te komen. Tijdens dat gesprek moest ik een kennistest afleggen. Ik kreeg 45 minuten de tijd om mijn antwoord op de vraag voor te bereiden. Daarna moest ik mondeling aan een jury uitleggen hoe ik te werk was gegaan om de vraag op te lossen. Ik heb de resultaten vlug ontvangen en werd samen met een andere kandidate geselecteerd. Het zat ons mee, want we mochten kiezen tussen de Handschriftenafdeling en de Krantenafdeling en elk van ons kon aan de slag in de afdeling die ons echt interesseerde. In mijn geval was dat de Handschriftenafdeling.

Hoe zou je jejob beschrijven?

Ons team telt 6 medewerkers. Ik heb een heel gevarieerd takenpakket. Ik beantwoord de e-mails van de lezers, ik doe af en toe een opdracht, ik catalogeer de handschriften, ik bereid de dossiers voor uitleningen aan tentoonstellingen voor en ik help de gebruikers bij hun opzoekingen.

Werken voor je huidige werkgever … Is datvolgens jou een voordeel?

Deze job heeft als voordeel dat de taken heel afwisselend zijn en dat je kennis kan uitwisselen dankzij de ontmoetingen die je hebt.

Kan je ons ook een anekdotevertellen?

Een van onze bezoekers wilde een afbeelding kunnen bekijken. Het was geen sinecure om die afbeelding terug te vinden in onze 35.000 handschriften. We hebben heel lang moeten zoeken en ik had er geen goed oog in dat we onze bezoeker zouden kunnen helpen. Maar ik was blij dat ik hem uiteindelijk heb kunnen helpen aan dat waar hij op zoek naar was.

Werken voor .be?

Zoek de job die bij je past en kom erbij!

Ontdek alle openstaande vacatures