Jacqueline Lambert

Jacqueline Lambert

Welk parcours heb je afgelegd voor je bij je huidigewerkgever kwam?

Nadat ik mijn diploma industrieel ingenieur Elektromechanica behaalde, werkte ik van 1987 tot 2003 in een onderzoeksinstituut dat gespecialiseerd was in vloeistofmechanica. Ik was er technisch verantwoordelijke voor het testlaboratorium van het departement Turbomachines. Daarna ging ik op zoek naar een functie waarin ik mijn oorspronkelijke opleiding rechtstreeks in dienst kon stellen van andere mensen. Daarom nam ik in 2004 de beslissing om bij KBR aan de slag te gaan als preventieadviseur die instaat voor de veiligheid en het welzijn van de werknemers.

Werken voor je huidige werkgever … Is dat volgens jou een voordeel?

Ik vind het zinvol om voor KBR te werken. De belangrijkste reden daarvoor is dat instellingen als KBR een essentiële rol spelen in het kader van samen leven.  KBR is meer dan alleen een federale instelling die collecties beheert en restaureert. Het is ook een plek waar een heleboel betrouwbare informatie ter beschikking wordt gesteld aan de mensen. Dat werkt het samen leven actief in de hand en helpt mee de diversiteit te bevorderen.  In de nieuwe strategie van KBR wordt er sterker ingezet op het collectieve aspect door de diensten van KBR af te stemmenop de wensen van de gebruikers.

Welke selectieprocedure heb je doorlopen?

Een selectie die door Selor werd georganiseerd

Hoe zou je je job beschrijven?

Ik werk als preventieadviseur bij KBR. Mijn taken draaien rond het bevorderen van het welzijn van de medewerkers. Elke nieuwe werkdag brengt wel iets onverwachts. Ik moet dus elke dag opnieuw flexibel en creatief ingesteld zijn tijdens mijn job. Mijn job houdt in dat ik de directie begeleid bij het voldoen aan de wettelijke verplichtingen op het vlak van veiligheid en welzijn. Door de doelstellingen te behalen wint de dienst aan geloofwaardigheid en kan hij rekenen op interne én externe steun. We moeten partnerschappen uitbouwen ter versterking van de middelen die we hebben. Zo kunnen we het best voldoen aan de doelstellingen die zijn vastgelegd door het wettelijke kader en kunnen we onze werknemers en onze bezoekers het comfort en de veiligheidgaranderen die ze verlangen.

Werken voor je huidige werkgever …Is dat volgens jou een voordeel?

Als preventieadviseur verveel je je nooit.  Er zijn heel wat verschillende materies in het spel: veiligheid, gezondheid, ergonomie, bedrijfshygiëne, psychosociale aspecten, milieu We bouwen contacten uit met externe instellingen: controle-instellingen, instellingen die vergelijkbaar zijn met ons, internationale instellingen In deze functie is het essentieel dat je over een efficiënt netwerk beschikt.  We krijgen met onverwachte gebeurtenissen te maken en vaak moeten we dan met creatieve oplossingen voor de dag komen. De functie blijft steeds maar evolueren, samen met de maatschappij. We helpen het dagelijkse werk van onze werknemers te verbeteren en dat vertaalt zich in een kwalitatieve dienstverlening aan de gebruikers. KBR wordt langzamerhand een voorbeeld qua veiligheidsaanpak dankzij de acties die we hebben ontwikkeld. We krijgen regelmatig de vraag om advies te verlenen of presentaties te geven in het kader van studiedagen.

Kan je ons ook een anekdote vertellen?

Door een technisch probleem dreigde een van onze hoogspanningscabines onder water te lopen. Destijds was het congrespaleis Square nog in volle opbouw. Ik ging naar de werf en vroeg de mensen daar of ik een paar bouwblokken en wat cement van hen mocht hebben om een klein beschermingsmuurtje op te trekken rond de cabine. Dat mocht van de werfleider en hij stelde ons zelfs enkele van zijn arbeiders ter beschikking om ons daarbij te helpen. Onze hoogspanningscabine is niet ondergestroomd en alles werd opgelost.

 

Werken voor .be?

Zoek de job die bij je past en kom erbij!

Ontdek alle openstaande vacatures