Andy Herssens

Andy Herssens

Assitent voor het wettelijk depot

Vertel ons over je job…

Ik werk bij de Koninklijke Bibliotheek van België (KBB), op de afdeling Wettelijk Depot. Onze dienst verzamelt alle gedrukte en digitale publicaties die in België verschijnen. Elke publicatie heeft een uniek identificatienummer (ISSN) en mijn belangrijkste taak betreft het beheer van die identificatienummers. Ik hou van het contact met de klanten, het opzoekwerk, de contacten met de koepelorganisatie in Parijs die wereldwijd instaat voor het beheer van de ISSN… 

Welk parcours heb je afgelegd voor je bij je huidige werkgever kwam?

Na mijn middelbaar onderwijs heb ik gewerkt bij een aantal andere overheidsdiensten,  maar werken in een bibliotheek of documentatiecentrum heeft me altijd geïnteresseerd. Ik heb daarom besloten de opleiding Initiatie tot de blibliotheek-, documentatie en informatiekunde te volgen in avondonderwijs. Dit diploma was uiteindelijk nodig om aan de slag te kunnen bij de KBR. 

Werken voor je huidige werkgever … Is dat volgens jou een voordeel?

Ik voel met thuis bij de KBR, heb toffe collega’s en ik doe het werk enorm graag. Als het drukker is, werk ik wat langer door, maar al bij al heb ik een uitstekende balans tussen werk en privé gevonden. Ik kan mijn werk tot op zekere hoogte zelf organiseren en het geeft me een goed gevoel te weten dat ik mee insta voor het behoud van een afdruk van onze huidige maatschappij voor de toekomst.

Welke selectieprocedure heb je doorlopen?

De selectieprocedure was een examen georganiseerd door de KBR in samenwerking met Selor.

Kan je ons ook een anekdote vertellen?

Onlangs heeft de lokale televisie van Brussel een bezoek gebracht aan onze afdeling in het kader van een reportage. Het was fijn dat onder meer het Wettelijk Depot onder de aandacht gebracht werd van het publiek. De opname verliep niet van de eerste keer goed, zodat we onze bezigheden nog een keer “spontaan” moesten overdoen.