Jean-Marc Linden

Jean-Marc Linden
Vertel ons over je job…

Ik doe de weersvoorspellingen en verspreid ze naar het grote publiek, de media en eventueel ook de overheidsdiensten. Ik stel ook de berichten op voor de KMI-website.

Welk parcours heb je afgelegd voor je bij je huidige werkgever kwam?

Van opleiding ben ik geoloog en ik heb ongeveer 8 jaar gewerkt op het vlak van geofysica, hydrogeologie en boringen.

Werken voor je huidige werkgever … Is dat volgens jou een voordeel?

Ja, en wel om de simpele reden dat mijn werk uiterst boeiend is! Een weersituatie analyseren en voorspellen wat er de volgende dagen gaat gebeuren is nooit een routineuze klus. Daarnaast zijn er nog heel wat voordelen: zo is er het schitterende werkkader, de voortdurende evolutie van de voorspellingstechnieken, de jobzekerheid, de flexibele werkuren, ... En daarenboven weet ik steeds welk weer het zal zijn!

Welke selectieprocedure heb je doorlopen?

Na te hebben meegedaan aan een wervingsreserve ben ik in oktober 2000 als meteoroloog-waarnemer (contractueel) in dienst getreden ter vervanging van een personeelslid in loopbaanonderbreking. Nadat ik een opleiding volgde (met name bij Météo-France en bij de DWD) ben ik in 2002 weersvoorspeller geworden. Ik werkte telkens opnieuw met een jaarcontract tot er in 2008 een statutaire betrekking vrijkwam bij het Weerbureau. Ik heb deelgenomen aan de selectie en na mijn stageperiode ben ik in oktober 2009 statutair "technisch deskundige" geworden.