Denis Lousberg

Denis Lousberg
Vertel ons eens iets over je job

Ik werk als agent van de waterwegen bij de kapiteinsdienst van de Haven van Brussel. Ik beheer de drie boten van de haven. Dat wil zeggen dat ik verantwoordelijk ben voor het dagelijkse onderhoud en dat ik de taken van het varend personeel en de wekelijkse vaarten plan.

Waarom vind je dit werk interessant?

De job is heel afwisselend. Ik vertegenwoordig een overheidsdienst en ik kan werken in de stad, op het water, en dus in een omgeving die enig is in zijn soort.

Wat is het belangrijkste aspect van je job?

Het feit dat dit een overheidsdienst is. We zijn niet gebonden om een bepaalde rendabiliteit of omzet te halen, want we verkopen of produceren niets. Wat ook meespeelt, is het feit dat we ten dienste staan van de gemeenschap, of het nu gaat om de openbare orde, een dringende hulpverlening of een controle. In om het even welke situatie voorzien we 7 dagen op 7 en 24 uur op een permanentie.

Heb je een opleiding gekregen?

Ja, heel wat opleidingen, en daar ben ik zeer tevreden over. Het ging bijvoorbeeld over het vervoer van gevaarlijke stoffen (ADNR), radarpatenten, het VHF-brevet ...

Zijn er ook minder leuke aspecten?

Zoals in alle sectoren is dat ook hier wel eens het geval.. In mijn geval kunnen de werkomstandigheden in de winter wel eens hard zijn. Op een boot in de winter, dat is geen lachertje, maar we zijn goed uitgerust om ons zo goed mogelijk te beschermen.