Nicolas De Beer de Laer

Nicolas De Beer

Vertel ons over je job …

Ik werk in een team van ongeveer 20 personen. Mijn taak is om verschillende medewerkers te ondersteunen die verantwoordelijk zijn voor het administratieve, technische en financiële beheer van programma's voor stadsvernieuwing op het vlak van vastgoedprojecten (alleenstaande gebouwen - strijd tegen leegstaande gebouwen) of op het niveau van de wijken (duurzame Wijkcontracten).

Hoe heb je weet gekregen van deze vacature?

Ik had op internet gelezen dat er een wervingsreserve werd aangelegd. Ik heb dan via de website van Selor gesolliciteerd en de examens afgelegd. Nadat ik was geslaagd, heb ik via de post verschillende aanbiedingen ontvangen van het Ministerie van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. 

Wat heeft je gemotiveerd of wat trok je aan in deze functie? 

Verschillende aspecten van het beroep, want ik kom met veel domeinen in aanraking. Hoewel het een administratieve job blijft, is de inhoud boeiend en kom ik vaak met mensen van het terrein in contact. In feite zijn er bij de uitwerking en uitvoering van de programma's heel wat partners uit de overheid en de privésector actief betrokken, en daarnaast ook de bewoners. De sociale relaties zijn dus zeer belangrijk.

Heb je bijzondere herinneringen aan de selectieprocedure?

Een speciaal moment was toen ik ontdekte dat de functiebeschrijving helemaal met mijn verwachtingen overeenstemde. 

Welke testen moest je afleggen? Had je je voorbereid en waren ze moeilijk?

Na mijn inschrijving heb ik vooral logische testen afgelegd. Ik had me niet echt voorbereid op de proef en in mijn herinnering was ze vooral lang. 

Vind je, nu je bent begonnen in je nieuwe job, dat de functie overeenstemt met jouw verwachtingen?

Helemaal. Maar ik hoop wel dat ik in de toekomst meer opleidingen kan volgen. Ik probeer ook verder te gaan dan wat mijn doelstellingen me opleggen. 

Hoe is je eerste werkdag verlopen?

Na een presentatie in het MBHG heeft de directeur me voorgesteld aan al mijn nieuwe collega's. 

Wat was voor jou de grootste verandering sinds je in jouw nieuwe baan bent gestart?

De levenskwaliteit dankzij het glijdende uurrooster. Voor het MBHG, werkte ik in de sector van de verkoop. Mijn werkuren waren heel anders en ik had zelden een vrij weekend. Nu kan ik weer 4 keer per week sporten.

 

 

Werken voor .be?

Zoek de job die bij je past en kom erbij!

Ontdek alle openstaande vacatures