David De Schryver

David De Schryver
Vertel ons over je job…

Mijn belangrijkste taken: voorbereiden van vergaderingen (uitnodiging versturen, zaal reserveren, catering, dossier voorbereiden, dagorde samenstellen en verspreiden, overleg met de voorzitter en de leden,…), notuleren tijdens de vergadering, administratieve afhandeling van de vergadering en beheer van documenten en archieven. Ik ben ook contactpersoon voor de leden van het paritair comité en de ondernemingen die onder het paritair comité vallen.
De vergaderingen kunnen zowel binnen de FOD als buitenshuis plaatsvinden.
Secretaris van paritaire comités is een functie waarin je moet groeien, volgens mij heb je meerdere jaren nodig om een volwaardig secretaris van paritaire comités te zijn.

Welk parcours heb je afgelegd voor je bij je huidige werkgever kwam?

Ik begon met een startbaan in 2002, als administratief bediende bij de toenmalige Fortis Bank. Daarna heb ik een tweetal jobs in de privésector gehad, als administratief-commercieel en als boekhoudkundig bediende.
Van 2005 tot 2009 werkte ik bij het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen (FAVV), als directiesecretaris. Vervolgens waagde ik mij opnieuw enkele maanden in de privésector als office manager.
Op 1 juli 2010 begon ik als statutair voor mijn huidige job. Die selectie doorliep ik met succes in 2008.

Werken voor je huidige werkgever … Is dat volgens jou een voordeel?

Er bestaat een integratietraject voor nieuwkomers; een leuke manier om de FOD te leren kennen. Er worden regelmatig opleidingen georganiseerd, waar belangrijke zaken i.v.m. het werk worden uitgelegd.
Op het gebied van werksfeer kan ik alleen maar tevreden zijn.

Ik stond ook versteld van de organisatie en ondersteuning op de werkvloer. Alles was perfect in orde bij mijn komst en zelfs nu nog worden probleempjes zo snel mogelijk geregeld. En er zijn ook heel wat voordelen: gratis woon-werkverkeer, voordelige hospitalisatieverzekering en een sinterklaasgeschenk voor kinderen jonger dan 12 jaar.
Er is ook een sociale dienst en een personeelsvereniging. Deze laatste organiseert regelmatig uitstappen en activiteiten.

Qua doorgroeimogelijkheden ben je als secretaris van paritaire comités eerder beperkt. Je kan wel proberen om over te gaan naar niveau A, of je kan na 10 jaar in de functie in aanmerking komen om sociaal bemiddelaar te worden.
Het is ook een job met onregelmatige werkuren, er wordt wat flexibiliteit van je verwacht, maar dat zijn zaken die je weet voor je er aan begint, en ter compensatie krijgen secretarissen van paritaire comités een maandelijkse premie uitgekeerd.

Herinner je je eerste werkdag? Wil je een anekdote meedelen?

Iedereen was blijkbaar op de hoogte van mijn komst; ze wisten hoe oud ik was, waar ik woonde en hoe ik eruit zag. Ik van mijn kant kende niemand en wist niets. Grappige situatie.
Ik werd voorgesteld aan de collega's en mocht onmiddellijk met iemand meegaan naar een vergadering, men liet er dus geen gras over groeien!