Roselyne Vermeiren

Roselyne Vermeiren

Wat houdt jouw job in ?

Ik werk voor de cel Evaluatie Lichamelijke Schade en maak kopieën van medische dossiers. We krijgen elke dag veel verzoeken die elektronisch worden ingediend. Het is mijn taak om de medische dossiers eruit te halen, ze samen te voegen en naar de advocaten en de slachtoffers te sturen als het informatie is die kan worden meegedeeld. Daarnaast beantwoord ik ook e-mails van klanten, zowel over kopieën van dossiers als over mijn cel, zoals beroepen tegen beslissingen in eerste aanleg. 

Ik vervang ook tijdelijk een collega, waardoor ik momenteel facturen beheer van artsen die geen ambtenaar zijn. Deze facturen worden door de medische centra op een SharePoint geplaatst. Ik controleer of de tarieven correct zijn op basis van bestaande lijsten en valideer de facturen. Hierdoor zit er veel variatie in mijn takenpakket.

Wat vind je leuk aan je job?

Ik vind het fijn dat ik veel van thuis uit kan werken en mijn eigen werkschema kan opstellen. Dit is zeker een voordeel sinds ik een anderhalf uur moet pendelen met de trein. Het is leuk dat ik autonoom en onafhankelijk kan zijn. Mijn uren maken het gemakkelijker om mijn privé- en beroepsleven te combineren. Daarnaast werk ik graag in een team en het medische aspect heeft met ook altijd geïnteresseerd.

Waarom heb je ervoor gekozen om voor de federale overheid te werken?

Ik was op zoek naar een job, maar ben gebleven omwille van de menselijke zijde van het onthaal en mijn collega’s. In onze FOD werd ik meteen onder de hoede genomen van mijn oudere collega’s. Je kan je snel verloren voelen, maar ik had het geluk collega’s te hebben die er voor me waren. Omringd worden door zorgzame collega’s heeft me geholpen om de overgang te maken van student naar jonge werknemer. Ik heb altijd geluk gehad in dat opzicht. In mijn hele loopbaan onthoud ik toch vooral mijn collega’s. Sommige collega's zijn vrienden geworden, ook al werken we niet meer op dezelfde afdeling.

Krijg je genoeg kansen om je te ontplooien?

Ja, jezelf kunnen ontplooien is een sterk punt van de federale overheid. Je krijgt de mogelijkheid om allerlei soorten opleidingen te volgen in het kader van je werk, maar het is geen verplichting.

Waarom heb je ervoor gekozen om voor de FOD Volksgezondheid te werken?

Ik heb altijd al voor de FOD Volksgezondheid gewerkt. Ik kon gaandeweg groeien, wat niet altijd het geval is in de privésector. Ik heb altijd goed kunnen opschieten met mijn collega’s, of ze nu Frans- of Nederlandstalig zijn en kan iedereen om hulp vragen. Je krijgt ook kansen om jezelf verder te ontplooien, door bijvoorbeeld opleidingen te volgen.

Daarnaast is er ook de mogelijkheid om van afdeling te veranderen. In elke FOD heb je namelijk interne mobiliteit, zo kan je gaan kijken of het gras ergens anders groener is. Ik ben altijd gelukkig geweest dat ik voor deze FOD werk. Zodra ik het gevoel had dat mijn job niet meer geschikt was voor mij had ik de mogelijkheid om in een andere afdeling te werken en mijn collega’s hebben daar nooit negatief op gereageerd.

Er is ook aandacht voor de menselijke kant en je kan altijd bij iemand terecht als je hulp nodig hebt. 

Waarom zou je het aanraden om te werken voor de FOD Volksgezondheid?

Onze FOD is een goede werkgever omdat we kunnen werken in goede omstandigheden en leuke voordelen hebben. Het is niet gemakkelijk om je werk en je privéleven te organiseren op de manier waarop wij dat kunnen door te telewerken. We hebben een MESS (bedrijfsrestaurant), we kunnen ons laten vaccineren tegen de griep,... Het is een werkgever die luistert naar zijn werknemers en we bevinden ons altijd in de actualiteit.

Werken voor .be?

Zoek de job die bij je past en kom erbij!

Ontdek alle openstaande vacatures