Glenn Baeyens

Glenn Baeyens

Wat houdt jouw job als administratief en logistiek expert in?

Ik ben gestart bij de dienst PPE (Personal Protective Equipment) en B-FAST. Ik deed vooral administratief werk, schreef verslagen en beheerde de mailbox. Nu werk ik voornamelijk voor de vaccinatiecampagne. Ik heb een passie voor cijfers en mijn verantwoordelijke heeft dit opgemerkt. In het kader van de campagne volg ik dus vooral de cijfers op.

Wat vind je zo leuk aan je werk?

Ik hou van de menselijke dimensie van mijn werk. Daarnaast is mijn team heel dynamisch en sympathiek. In het begin deed ik meer administratief werk en dat vond ik minder leuk, maar het stelde me wel in staat om bepaalde vaardigheden te leren en te benadrukken welke zaken ik wel graag deed. Aangezien mijn team heel gevarieerd is, worden de juiste personen op de juiste job gezet. Een chef kan in dit opzicht een verschil maken en de onze doet dat ook. 

Krijg je genoeg mogelijkheden om jezelf te ontplooien?

De FOD geeft ons alle instrumenten om onszelf te ontplooien, maar het is ook onze eigen verantwoordelijkheid om dit te willen. Ikzelf heb een aantal Excel-opleidingen gevolgd die mij  hebben geholpen om efficiënter te werken. Momenteel heb ik me op Excel geconcentreerd, maar ik zou graag nog meer zaken willen bijleren.

Ik loop momenteel ook stage. De verschillende fases die ik al heb doorlopen, zoals de evaluaties met mijn chef, hebben me in staat gesteld om zaken recht te zetten en me te proberen verbeteren. Ik denk niet dat ik nu dezelfde persoon ben als in het begin van mijn stage. 

Waarom heb je gekozen om voor de federale overheid te werken?

Ik voelde me aangetrokken tot de openbare sector omdat we allemaal op gelijke voet staan. We hebben allemaal dezelfde kansen. De federale overheid stelt het collectieve belang voorop. We werken niet als een administratie, maar als een organisatie die ‘België’ heet. De belangrijkste klant blijft de Belgische burger en we proberen een dienst te verlenen aan deze klant en, meer in het algemeen, aan België. 

Waarom zou je het aanraden om voor de FOD Volksgezondheid te komen werken?

We maken deel uit van een organisatie die ons in staat stelt om op grote schaal op te treden. Als je voor de openbare sector werkt, zet je je persoonlijke belang opzij voor het collectieve belang. Het meest interessante aan ons werk is dat wat we individueel doen, groter is dan onszelf. Ikzelf ben ook een schakel in de keten en maak deel uit van een geheel dat op dit ogenblik de vaccinatiecampagne is. Ik help ervoor te zorgen dat alles goed verloopt voor dit project. Dat vind ik heel fijn. 

Als je terugkijkt op alles wat je hebt gedaan, waar ben je dan het meest trots op?

Ik doe elke dag mijn best om kwaliteitsvol werk te leveren en ik denk dat mijn collega’s daar tevreden over zijn. Ik ben trots op het feit dat ik me dag na dag blijf ontwikkelen. Zo kwam ik bijvoorbeeld op mijn afdeling terecht met zeer weinig kennis van Excel, terwijl ik dit nu heel veel gebruik. Ik kon opleidingen volgen via onze FOD en mijn vaardigheden stellen me nu ook in staat om oplossingen te vinden voor bepaalde problemen en daardoor werk te leveren waar ik trots op kan zijn.

 

Werken voor .be?

Zoek de job die bij je past en kom erbij!

Ontdek alle openstaande vacatures