Manu Heyse

Manu Heyse
Vertel ons over je job…

Voor het werk op het 'terrein' hebben we veel contact met personen met een handicap en professionelen uit het werkveld.

De jobinhoud is heel gevarieerd: maandelijkse zitdagen in gemeenten waar we informatie en advies geven aan mensen over hun dossier; huisbezoeken bij personen met een handicap, vorming en informatiesessies geven over de tegemoetkomingen personen met een handicap, overleg organiseren met onze lokale partners (gemeenten en OCMW's, mutualiteiten, lokale welzijnsdiensten, …).

Naast het werk op het terrein komen we gemiddeld twee dagen in de week naar het hoofdkantoor in Brussel voor intern werkoverleg, rapportage en administratieve afhandeling van allerhande zaken.

Welk parcours heb je afgelegd voor je bij je huidige werkgever kwam?

Na mijn burgerdienst in het vluchtelingencentrum "Klein Kasteeltje" ben ik daar als contractueel maatschappelijk assistent kunnen beginnen. Ik heb toen deelgenomen aan een vergelijkende selectie om er als statutair te blijven werken. Bij het aflopen van de wervingsreserve was er daar geen statutaire betrekking vrijgekomen, ik heb uiteindelijk voor mijn huidige job gekozen als statutair.

Werken voor je huidige werkgever … Is dat volgens jou een voordeel?

Je krijgt een grote vrijheid om je werk zelf te organiseren waardoor je ook heel flexibel je werk kan inpassen in je gezinsleven. Bovendien werken we in een quasi volledig digitale werkomgeving met superrecente IT-systemen (laptop met draadloze internetverbinding, internettelefonie, online consulteerbare dossiers,…).