Yoeri Huyssen

Youri Huyssen

Projectleider

Vertel ons over je job

Ik ben verbindingspersoon tussen de technische ICT-afdeling en de managementafdeling om diverse ICT-projecten in goede banen te leiden.In mijn job is het contact met mensen belangrijk. Ik plan ICT-projecten, werk ze uit, volg ze op en anticipeer op mogelijke problemen. Een voorbeeld hiervan is www.myminfin.be . Deze portaalsite bevat verschillende persoonlijke documenten, formulieren en elektronische diensten, zoals bijvoorbeeld Tax-on-web, waar iedereen zijn fiscaal dossier elektronisch kan beheren.
De leukste aspecten aan mijn job zijn de diverse contacten met de verschillende interne en externe klanten. Het is belangrijk om werkbare compromissen te sluiten door concrete behoeften om te zetten naar een technische uitwerking. Doelgerichte communicatie tussen alle partijen is daarbij van groot belang en een grote uitdaging!
Ik ben handelsingenieur: voor mijn job is vooral mijn kennis van projectmanagement en IT-management erg interessant. De informatica wordt gebruikt om businessprocessen te verbeteren, vergemakkelijken of ondersteunen. Het dienstverlenende aspect is doorslaggevend en bezorgt me veel voldoening in mijn job.
 

Werken voor je huidige werkgever… Is dat volgens jou een voordeel ?

Voor mij is mijn job de ideale combinatie van twee werelden. Mijn job is boeiend en uitdagend en sluit aan bij mijn opleiding, ik lever een reële meerwaarde aan de bevolking en aan de goede dienstverlening door mijn organisatie. In mijn job gaat het niet alleen om winstbejag na te streven. Daarenboven kan ik ze goed combineren met mijn privé-en gezinsleven.
Ik werk in een groot gebouw vlakbij het Brusselse Noordstation waardoor mijn woon-werkverkeer enorm meevalt (ik woon in Mechelen). Er is een bedrijfsrestaurant waar je budgetvriendelijk kan lunchen. Ik werk voor de federale overheid en kom dus ook dagelijks met Franstalige collega's in contact, waardoor mijn kennis van het Frans enorm verbeterd is.

Welke selectieprocedure heb je doorlopen?

Ik heb gesolliciteerd voor een bepaalde job bij Selor. Nadat ik geslaagd was voor een schriftelijke test over projectmanagement werd ik uitgenodigd voor een interview. Daar werd veel aandacht besteed aan mijn motivatie en de competenties die werden gevraagd in de jobomschrijving.