Rik De Bo

Rik _de _bo _big

Team leader UCC (Unified Communication and Collaboration)

Sinds oktober 2011 werk ik voor de ICT-dienst van de FOD Financiën. Binnen ICT Operations maak ik deel uit van het UCC team (Unified Communication and Collaboration). Samen met mijn collega’s zorg ik voor de operationele ondersteuning van de infrastructuur voor e-mail en telefonie. Een goed operationeel beheer van deze communicatie-infrastructuur garandeert de continuïteit en een vlotte bereikbaarheid voor de buitenwereld.

Welk parcours heb je afgelegd voor je bij je huidige werkgever kwam?

In 2003 startte ik als contractueel ambtenaar bij de Regie der Gebouwen. Daar kreeg ik al snel de mogelijkheid om mij toe te leggen op het beheer van web- en applicatieservers. Een ervaring die voor mijn verdere loopbaan zeer nuttig was. Nadat ik in 2006 slaagde voor een examen bij Selor voor de job van statutair informaticus, kon ik aan de slag bij de FOD Economie. Op 1 oktober 2011 ben ik dan in dienst getreden bij de FOD Financiën.

Werken voor je huidige werkgever is dat volgens jou een voordeel?

Als informaticus is het belangrijk om geregeld een workshop, seminarie of opleiding te volgen.De FOD Financiën stimuleert je om je te vervolmaken in je vakgebied en biedt hiervoor alle kansen. Verder maak ik bijna dagelijks gebruik van het openbaar vervoer om naar Brussel te pendelen, en die kosten worden volledig vergoed. Ook kan ik af en toe thuiswerken. De tijd die ik dan niet onderweg ben, kan ik spenderen aan mijn 2 jonge kinderen. Handig ook, als ambtenaar kan je een hospitalisatieverzekering afsluiten aan een voordelig tarief, en dat voor jou én je gezinsleden. Verder kan je rekenen op een competitieve verloning. Voor mensen die vanuit de privésector de overstap overwegen naar de overheid bestaat de mogelijkheid om de jaren nuttige ervaring te laten meetellen.

Wat is jouw grootste realisatie uit jouw loopbaan bij de FOD Financiën?

Het kan vreemd klinken, maar dagelijks bereiken nog 2.000 à 3.000 faxberichten de FOD Financiën. Met het softwareproject Hylafax konden we op een budgetvriendelijke manier de bedrijfszekerheid van de infrastructuur voor inkomende faxen garanderen.