Laurent Duquesnoy

Laurent Duquesnoy

Adjunct-fiscaal deskundige

Vertel ons over je job…

Na mijn studies ben ik beginnen werken bij de FOD Financiën. Ik werk in het infocenter van de Finance Tower in Brussel. Daar ontvang ik elke dag burgers om hen te helpen bij hun administratieve stappen bij de FOD Financiën: ik beantwoord hun vragen, leg de verschillende belastingverminderingen uit of help hen bij het invullen van hun belastingaangifte. Mijn dagelijks werk is heel gevarieerd en ik heb heel veel contact met mensen, niet alleen met de burger, maar ook met de collega's van de andere diensten.

Werken voor je huidige werkgever … Is dat volgens jou een voordeel?

Absoluut!

  • Ik kan aan verschillende projecten meewerken. Eerst heb ik twee jaar in het contact center gewerkt (een heel verrijkende ervaring, zowel op menselijk vlak als wat kennis betreft) en nu werk ik bijna twee jaar in het infocenter, waar ik rechtstreeks in contact sta met de burger.
  • Ik kan permanent opleiding volgen om me op de hoogte te houden van fiscale nieuwigheden en, als dat nodig blijkt, mijn kennis over meer specifieke onderwerpen op te frissen.
  • Er is een echte kans om carrière te maken: er worden geregeld examens georganiseerd, om zich in zijn niveau te perfectioneren of om van niveau te veranderen.

Welke selectieprocedure heb je doorlopen?

Ik heb meegedaan aan een selectie bij Selor. Enkele maanden na de eerste proef (er waren er drie), kreeg ik een brief met de vermelding dat ik geslaagd was en de datum waarop ik in dienst kon treden bij de FOD Financiën. Zes maanden later mocht ik beginnen als adjunct-fiscaal deskundige.