Kathleen Serroyen

Kathleen -serroyen (1)

Interne controleur

Vertel ons over je job

Ik zorg voor interne controle bij de Administratie van de Thesaurie, in de FOD Financiën.

Meewerken aan vernieuwing blijft me boeien. Interne Controle (IC) is daar een belangrijke en innovatieve pijler van.
Vanuit de financiële wereld is IC ontwikkeld als intern opvolgingssysteem. Hoe behaalt een organisatie efficiënt en transparant haar doelstellingen? Dit helpen opstarten en realiseren, samen met andere leden van het IC-netwerk, is pionierswerk. Ik vind het dan ook een uitdaging om dit voor de grootste FOD van het land, mee te helpen ontwikkelen.

IC is allesomvattend: een project rond waarden, deontologie en leiderschapsstijl werd al opgestart. We werken nu aan een risicoanalyse van de business, en zoeken zo mee naar gepaste controlemaatregelen, zodat managers hun doelstellingen beter en sneller behalen.
 
Ik geloof sterk in een cultuur van informatie en communicatie en dat is waar Interne Controle voor staat. Werken voor IC brengt me dan ook in contact met alle afdelingen van mijn administratie. Het zorgt er namelijk voor dat, via het opsporen van mogelijke risico's, alle betrokken partijen worden gesensibiliseerd om de juiste maatregelen voor te stellen en uit te werken.

Werken als interne controleur is dus cruciaal om de managementplannen en de beheerscyclus voor de FOD Financiën te ondersteunen.
Je beweegt je op het strategische én op het operationele niveau; ik vind het dan ook een zeer afwisselende job!