Gerlinde De Vos

Gerlinde De Vos

Adviseur a.i.

Vertel ons over je werk …

Momenteel ben ik binnen het ‘business partner team’ verantwoordelijk voor de coördinatie van de cel personeelsbewegingen. Mijn team vormt als het ware de band tussen het management van de operationele diensten en de stafdienst Personeel & Organisatie. Zo houden we ons bezig met de verzameling van de gegevens voor de opmaak van de personeelsplannen en de verdere opvolging. We stellen functiebeschrijvingen op, starten procedures voor personeelsbewegingen op, zetelen in wervings- en bevorderingsjury’s, zijn betrokken bij vele veranderingstrajecten …

Is het volgens jou een voordeel om voor jouw huidige werkgever te werken?

Een groot pluspunt aan werken voor de stafdienst P&O is dat er vele mogelijkheden zijn door de brede waaier van uiteenlopende taken. Iedereen vindt dus zeker een functie waarin hij of zij zich goed voelt. Er is ook de mogelijkheid om van functie te veranderen via interne mobiliteit. De recente evolutie op het vlak van human resources (glijdende werkuren, telewerk …) ons zeer veel flexibiliteit. En er zijn natuurlijk ook heel wat mogelijkheden op het vlak van voortgezette opleidingen en loopbaanopleiding en -begeleiding.

Welk is de verwezenlijking waar je het meest prat op gaat?

Ik kan er verschillende noemen. Vaak waren deze verwezenlijkingen niet enkel mijn verdienste, maar het gevolg van een goede samenwerking onder collega’s in een leuke en positieve sfeer Werken bij de stafdienst P&O houdt vooral in dat je met mensen bezig bent en niet louter met dossiers. Het was voor mij steeds belangrijk om elke verandering te ondersteunen en het personeel en het management te begeleiden in dit veranderingsproces.

Herinner je jouw eerste werkdag nog? Wil je een anekdote met ons delen?

Mijn eerste werkdag dateert dus al van bijna 16 jaar geleden. De personeelsdienst van de ‘Administratie der Douane en Accijnzen’ was toen nog een aparte dienst. Ik werd daar hartelijk ontvangen door de dienstchef, die heel blij was dat hij er na vele jaren eindelijk iemand bij kreeg. Ik maakte kennis met mijn collega’s, collega’s van wie ik heel veel heb mogen leren in de volgende jaren. Snel daarna ging de ene na de andere opleiding van start, een onthaalcursus, basiscursussen … En zeggen dat ik pas de schoolbanken had verlaten … De goede opvang en begeleiding zowel door mijn toenmalige collega’s, als mijn toenmalige dienstchef en de opleidingen die ik mocht volgen hebben ertoe bijgedragen dat ik snel mijn draai vond en kon functioneren.