Frédéric Puissant

Frederic Puissant

HR Officier

Ik heb de kans om voor een organisatie te werken die in volle modernisering is en waar de mogelijkheden om te evolueren binnen de loopbaan talrijk zijn.

Vertel ons over je job

Ik kom tussen in zeer verschillende dossiers. Ik werk vaak aan projecten rond modernisering en reorganisatie binnen onze FOD. Ook bevorderingsprocedures en promoties behoren tot mijn takenpakket. Het werk is zeer gevarieerd, elke dag verloopt anders dan de voorgaande en brengt altijd wel wat verrassingen met zich mee. Daarnaast speelt het team waarvan ik deel uitmaak een strategische rol en is het zeer aangenaam om veranderingen in onze FOD te zien waaraan je bijdraagt.

Werken voor je huidige werkgever … Is dat volgens jou een voordeel?

Ik heb de kans om voor een organisatie te werken die in volle modernisering is en waar de mogelijkheden om te evolueren binnen de loopbaan nog nooit zo talrijk zijn geweest. Onze FOD is één van de grootste werkgevers binnen de overheid en heeft een enorme  diversiteit van functies. Er is voor iedereen een functie binnen zijn mogelijkheden en verwachtingen.

Op welke verwezenlijking ben je het meest trots?

Ik ben zeer trots op het team waarmee ik werk. Het is een vrij jong team dat in volle ontwikkeling is. De meeste van mijn collega’s hebben mijn dienst minder dan 6 maanden geleden vervoegd. Ik ben in het bijzonder fier op het feit dat we elke dag vooruitgang boeken in de dossiers die ons toevertrouwd zijn en dat deze dossiers iedere dag beter behandeld worden.  

Herinner je je eerste werkdag?

Ik weet het nog alsof het gisteren was. Ik kreeg een warm onthaal van het hele team. In de loop van de dag organiseerde de verantwoordelijke een vergadering waarin de huidige dossiers werden besproken. Zo kon ik de rol van elke medewerker binnen het team meteen ontdekken. Daarna stelde mijn verantwoordelijke me voor aan de administrateur-generaal van de Fiscaliteit en zijn team waarvoor wij de P&O-correspondenten zijn. Ik kwam dus meteen in het hart van de actie terecht.