Geoffrey Braconnier

Geoffrey_Braconnier

Vertel ons over je job…

Ik werk als controleur bij de cel Weging van de dienst Controle Metrologie Zuid, een onderdeel van de directie Kwaliteit en Veiligheid.

Als technisch controleur metrologie zie ik erop toe dat de meetinstrumenten die in de handel gebruikt worden in overeenstemming zijn met de reglementering.  

Welk parcours heb je afgelegd voor je bij je huidige werkgever terechtkwam?

Ik heb al heel wat afwisseling gekend in mijn loopbaan. Eerst heb ik een graduaat landbouwkunde gehaald aan de hogeschool en daarna ging ik in de privésector aan de slag als technisch-commercieel medewerker. Later heb ik ook nog als monitor gewerkt in een beschutte werkplaats. Daarna ben ik als contractueel gaan werken bij het Ministerie van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest, waar ik de functie van controleur en van werkopzichter had bij de directie Beheer en Onderhoud van de Wegen. 

Werken voor je huidige werkgever… Is dat volgens jou een voordeel?

Zeker, want zo heb ik een sector leren kennen waar ik totaal niet vertrouwd mee was. Hier werken is een uitdaging en brengt me persoonlijk veel bij. Er bestaat ook de mogelijkheid om door te groeien via opleidingen of door over te gaan naar een hoger niveau. Door zo nieuwe kennis te verwerven en/of er taken bij te krijgen, kan je jouw jobinhoud verrijken. 

Welke selectieprocedure heb je doorlopen?

Ik heb gereageerd op een vacature die op de website van Selor stond. De selectie verliep in drie fases: een screening bij Selor, een schriftelijke test en een interview. Na deze selectieprocedure werd er een lijst met geslaagden opgesteld. Ik stond als eerste gerangschikt en zo kreeg ik prioriteit bij de aanwervingen. 

Herinner je je eerste werkdag?

Mijn integratie binnen het team verliep erg snel. Alle collega's waren bereid om op al m'n vragen te antwoorden. Eerst moest ik de specifieke reglementering onder de knie krijgen, daarna volgden nog wat opleidingen en uiteindelijk was ik gewapend om plaatsbezoeken af te leggen.