Alexandre Daras et Sébastien Schmit

Alexandre Daras et Sébastien Schmit

Attaché en maatschappelijk assistent

We zaten samen met Alexandre Daras en Sébastien Schmit. Beiden werken bij de Pensioendienst. Ze legden ons uit dat er een belangrijke rol is weggelegd voor de collega's wanneer je van functie verandert binnen dezelfde organisatie.

Beschrijf ons even kort de weg die je hebt afgelegd

Alexandre: "Mijn loopbaan bij de federale overheid begon bij de sociale dienst van de Pensioendienst (Medisco). Na anderhalf jaar wou ik iets anders gaan doen, wou ik meer concrete taken en wou ik nieuwe materies leren kennen. De kans diende zich aan om van functie te veranderen en nu werk ik dus als attaché bij de operationele directie van de personeelsdienst."

Sébastien: "Mijn eerste job was als maatschappelijk assistent, iets wat ik 9 jaar heb gedaan. Daarna heb ik 3 jaar gewerkt als adjunct van de directie bij de Gemeenschappelijke Sociale Dienst van DIBISS (de vroegere RSZPPO). Toen de diensten werden gereorganiseerd en DIBISS in 3 organisaties werd opgesplitst, ben ik voor de Pensioendienst gaan werken. Dat was eind 2016."  

Hoe is die verandering meegevallen?

Alexandre: "Ik heb eerst de tijd gekregen om mijn opvolger op te leiden en hem vertrouwd te maken met de verschillende dossiers. Die opvolger was Sébastien."

Sébastien: "Inderdaad! Ik was nog maar net aan de slag bij de Pensioendienst toen de functie van Alexander als verantwoordelijke van de medisch-sociale dienst vrijkwam. Ik ben dat via het intranet te weten gekomen. Ik heb me toen direct kandidaat gesteld. Na 12 jaar binnen hetzelfde domein werken was ik aan een verandering toe. Het sociale luik had ik dankzij mijn ervaring en mijn opleiding al onder de knie, maar het medische luik was volkomen nieuw voor mij en was dus iets waar ik me in moest verdiepen. De procedures verschillen ook heel erg met die in de organisatie waar ik vroeger voor werkte en daarom had ik erg veel aan de steun van mijn nieuwe collega's."

Alexandre: "Ook ik heb het geluk gehad dat ik bij de verandering begeleiding heb gekregen van mijn nieuwe team, de hiërarchie en mijn collega's. Ik heb me zonder druk kunnen inwerken in mijn nieuwe werkomgeving en de nieuwe materies. En het is ook niet zo dat ik mijn oude job volledig achter me heb gelaten, want voor bepaalde taken werken Sébastien en ik samen als team."