Nele Meganck

Nele Meganck
Vertel ons over je job…

Ik werk op de afdeling 'vergunningen' voor het in de handel brengen van nieuwe humane geneesmiddelen. We moeten de aanvragen eerst valideren: controleren of alle noodzakelijke elementen in het dossier aanwezig zijn, of de legale basis correct is,… Daarna gaat het dossier in 'beheer'. Mijn taak bestaat er dan in om alle relevante gegevens en rapporten van de experten op te vragen, op te volgen en te versturen. Alles verloopt volgens strikte deadlines. Als dossierbeheerder sta je ook zelf in voor een aantal rapporten, zoals het evalueren van naamgeving, derogaties voor verpakkingen, afleveringswijze. In de loop van deze cyclus bepalen we of een geneesmiddel kan worden vergund in België of niet. Elk dossier is verschillend, wat deze job ook gevarieerd en zeer boeiend maakt.

Welk parcours heb je afgelegd voor je bij je huidige werkgever kwam?

Ik ben van opleiding verpleegkundige, gespecialiseerd in pediatrie, hetgeen mij wel een mooie basis qua (para)medische achtergrond biedt, maar waarin ik mezelf niet kon vinden. Ik probeerde thuisverpleging, intensieve zorgen voor volwassenen en prematuren, maar telkens was het niet echt wat ik zocht. Na enkele jaren besloot ik een meer administratieve weg in te slaan, waarin ik mijn kennis en achtergrond kon gebruiken en mijn interesses en vaardigheden kwijt kon. Dit vond ik eerst in de privésector, maar al snel maakte ik de overstap naar het FAGG onder andere voor de werkzekerheid.

Werken voor het FAGG … Is dat volgens jou een voordeel?

Werken voor het FAGG bevalt mij prima. Er wordt rekening gehouden met eenieders workload, interesses en competenties. We kunnen tijdens onze job ook veel opleidingen volgen en daaraan gekoppeld eventueel doorgroeien. Mijn werk biedt voldoende afwisseling. De werksfeer is zeer open en ik heb nu een mooi evenwicht bereikt tussen werk en privé, wat ik heel belangrijk vind voor mijn gezin.

Ook praktisch ondervind ik voordelen. Gezien de locatie vlak bij het station Brussel-Zuid  win ik veel tijd in vergelijking met vorige jobs. 's Middags kunnen we aan zeer democratische prijzen eten in het bedrijfsrestaurant of elders in de buurt en we kunnen ook sporten in het gebouw.