Jens Miala N'Dongala

Miala N’Dongala
Vertel ons over je job ...

Ik ga op controlebezoek bij de zetels van de ziekenfondsen die binnen mijn sector vallen. Daar voer ik dan diverse taken uit, zoals boekhoudkundige en financiële controles, of ik onderzoek er klachten die werden ingediend. Na elk bezoek stel ik een controleverslag op en bezorg ik feedback aan de betrokken entiteit. Zo weten de mensen daar wat mijn vaststellingen waren en indien nodig, hoe ze de vastgestelde tekortkomingen kunnen wegwerken of verbeteren. Soms kunnen mijn vaststellingen leiden tot de uitspraak van een sanctie door de Raad, dat is het beheersorgaan van de Controledienst voor de ziekenfondsen.

Welk parcours heb je afgelegd voor je bij je huidige werkgever kwam?

Ik behaalde een master in de bedrijfskunde aan de Universiteit van Luik, en daarna heb ik voor verschillende bedrijven in Luik en Gent gewerkt, voornamelijk binnen de boekhouding. Later ben ik bij de Controledienst aan de slag gegaan.

Werken voor je huidige werkgever … Is dat volgens jou een voordeel?

Ja. Naast de werkzekerheid die eigen is aan de overheid, is het werken bij de Controledienst als financieel inspecteur een job waarbij ik op het terrein kan werken en verschillende taken kan uitvoeren. Zo heb ik regelmatig contact met de instellingen die actief zijn binnen mijn sector. Verder kan ik bijdragen tot de correcte toepassing van de algemene boekhoudkundige principes en er zo mee voor zorgen dat de geldende wettelijke en reglementaire bepalingen worden nageleefd. Ik ben daarnaast ook een van de contactpersonen bij de Controledienst wanneer een entiteit advies nodig heeft. Kortom, dankzij mijn job bij de Controledienst heb ik mijn ervaring en kennis uit mijn studies verder kunnen ontwikkelen.

Werken voor .be?

Zoek de job die bij je past en kom erbij!

Ontdek alle openstaande vacatures