Nicolas Loriau

Nicolas Loriau

Technical Advisor

Wat houdt jouw job precies in? 

De inhoud van mijn job is zeer gevarieerd. Als Technical Advisor geef ik enerzijds ondersteuning aan de klanten van Belnet. Zij kunnen bij mij terecht wanneer ze een technische vraag of probleem hebben. Ik leg hen bijvoorbeeld ook uit over welke diensten we beschikken en wat ze met deze diensten kunnen doen.

Daarnaast vorm ik de link tussen onze klanten en de technische units binnen Belnet. Ik “vertaal” als het ware de vragen van onze klanten naar een meer technische uitleg voor de teams binnen Belnet.

Welk parcours heb je afgelegd voor je bij Belnet terechtkwam?

Van opleiding ben ik industrieel ingenieur elektriciteit, met optie informaticanetwerken. Mijn eerste werkervaring was bij een bedrijf in de HVAC-sector. Via één van hun klanten ben ik daarna in de telecomsector gerold.

Ik was specifiek op zoek naar een Belgische, bij voorkeur niet-commerciële organisatie die me een job kon bieden met een maatschappelijke relevantie. Zo ben ik in 2012 bij Belnet terechtgekomen.

Waarom heb je gekozen voor een job bij Belnet?

Een job bij Belnet sprak me vooral aan omdat Belnet connectiviteit en diensten levert voor onderwijs- en onderzoeksinstellingen. Ik vind het belangrijk dat wat ik dagelijks doe niet louter dient voor het profijt van de organisatie, maar het functioneren van het hoger onderwijs in België ten goede komt.

Daarnaast vind ik het een voordeel dat je bij Belnet in een hightech omgeving kan werken en gebruik kan maken van de laatste nieuwe technologieën.

Wat apprecieer je het meest aan je job?

Het dagelijkse contact met de klanten vind ik zeer verrijkend. De organisaties waarvoor we werken zijn zeer gevarieerd, gaande van universiteiten die over een zeer groot technisch team beschikken tot kleinere organisaties waar je je rol als adviseur echt volledig kan uitspelen.

Daarnaast apprecieer ik ook het feit dat mijn job zeer gevarieerd is: je moet alle aspecten van de dienstverlening van Belnet goed beheersen, zowel het netwerk als de diensten. Ik werk dus nauw samen met de verschillende teams binnen Belnet.

Hoe ervaar je de samenwerking met je collega’s?

De samenwerking met de collega’s verloopt zeer goed. Ik vind het positief dat iedereen in dezelfde richting kijkt. Door het feit dat we een overheidsorganisatie zijn, is de sfeer zeer collegiaal, iets wat ik in de privésector toch veel minder ervoer. De contacten met de collega’s zijn zeer menselijk en er is geen rivaliteit. Iedereen werkt naar hetzelfde doel toe.

Hoe verloopt de combinatie werk-privé?

Heel goed eigenlijk. Dankzij de flexibele werkuren, de mogelijkheid tot telewerk en het opnemen van ouderschapsverlof kan ik mijn job goed combineren met mijn gezinsleven.

Op welk project ben je trots?

Ik ben trots op de implementatie van govroam in de federale satellietkantoren. Dankzij govroam kunnen de medewerkers in de satellietkantoren snel en veilig gebruik maken van de wifnetwerken ter plaatse. Een mooi project en een fijne samenwerking met andere overheidsdiensten!

Samen met het Networks team heb ik ook voor een interconnectie gezorgd tussen alle Franstalige universiteiten in België voor het gebruik van een gezamenlijke supercomputer. Dit project heeft onze reputatie in de onderwijssector nog versterkt.