Erik De Neve

Erik De Neve_2022

Wat houdt jouw job precies in?

Als project leader leid ik nieuwe technische projecten bij Belnet mee in goede banen. Dat kunnen zowel projecten voor klanten als interne projecten zijn. Ik ontwikkel nieuwe diensten, zorg voor het onderhoud ervan en beantwoord vragen van klanten over deze diensten.

Concreet ben ik verantwoordelijk voor Antispam Pro, een dienst die het mailverkeer bij onze klanten analyseert en filtert en op die manier ongewenste e-mails stopt. Daarnaast ben ik ook verantwoordelijk voor een interne monitoringdienst waarmee we kunnen kijken of onze diensten goed functioneren. Zo kunnen we eventuele problemen snel opsporen en aanpakken.

Verder geef ik ook mijn input wanneer er binnen ons team nieuwe diensten worden ontwikkeld.

Welk parcours heb je afgelegd voor je bij Belnet terechtkwam?

Na mijn opleiding industrieel ingenieur heb ik nog een bijkomend diploma burgerlijk ingenieur behaald. In beide richtingen heb ik me toegespitst op ICT. Na mijn studies heb ik twee jaar als technical consultant in de privésector gewerkt. In 2010 heb ik dan de overstap naar Belnet gemaakt.

Waarom heb je gekozen voor een job bij Belnet?

Ik kende Belnet al door mijn technische achtergrond, maar ook omdat een vriend van mij bij Belnet werkte. Ik heb hem uiteraard gevraagd hoe het eraan toe ging, hoe de sfeer was, … Hij bevestigde mijn idee dat Belnet een aangename werkgever is.

Daarnaast biedt een job bij een overheidsorganisatie zoals Belnet je ook een zekere stabiliteit. Een bijkomend voordeel is dat ik mijn werk goed kan combineren met mijn privéleven, onder meer door de flexibele werktijden.

Wat apprecieer je het meest aan je job?

De inhoud van mijn job ligt mij zeer goed. Ik heb de kans om aan projecten op lange termijn te werken en proactief mee te denken bij de ontwikkeling van nieuwe diensten. Dat geeft me veel voldoening.

Bovendien wist ik dat Belnet over een state-of-the-art netwerk beschikt en dat je er steeds met de laatste nieuwe technologieën kunt werken. Op die manier heb je de mogelijkheid om je continu bij te scholen.

Hoe ervaar je de samenwerking met je collega’s?

Aangezien Belnet een kleine organisatie is, ken je iedereen zeer snel. Dat geeft meteen ook een aangename en informele sfeer. Binnen ons team kan ik zeggen wat ik wil, je hoeft geen angst te hebben om je ideeën en mening te geven. Ook de samenwerking met de andere teams verloopt vlot.

Op welk project ben je trots?

Ik kreeg de kans om vanaf nul een project op te starten voor de interne monitoring van de diensten van Belnet. Dit stelt ons in staat om proactief onze diensten te testen en op te volgen, en niet meer te moeten wachten op een klant die ons een probleem signaleert. Het project is dus niet enkel van belang voor de interne werking, maar draagt ook bij aan een goede dienstverlening naar onze klanten toe.

 

Werken voor .be?

Zoek de job die bij je past en kom erbij!

Ontdek alle openstaande vacatures