Tabel 4: vrijstellingen taalcertificaten voor het juridisch personeel

In de onderstaande tabel zie je of je recht hebt op een vrijstelling voor de taalcertificaten voor het juridisch personeel.

Komt je taalcertificaat niet voor in bovenstaande tabel? Dan wordt er geen vrijstelling verleend. Een taalcertificaat van het juridisch personeel geeft nooit recht op een taalcertificaat voor het administratief personeel, enkel omgekeerd in bepaalde gevallen. Je kan de vrijstellingen aanvragen op twee manieren:

  1. Je schrijft je in voor de procedure waarvoor je wenst vrijgesteld te worden. Als je effectief recht hebt op een vrijstelling, zal je automatisch slagen voor alle stappen van de procedure. Je vraagt je certificaat aan door te klikken op ‘Certificaat aanvragen’. Nadat het proces-verbaal door de directeur-generaal ondertekend is, zal het certificaat in je account verschijnen

  2. Je kan een vrijstelling aanvragen door een mail te sturen naar taal.nl@bosa.fgov.be. Je vermeldt hierbij steeds je volledige naam, rijksregisternummer, het behaalde certificaat en het gewenste certificaat.   

 

Behaald     

Vrijgesteld voor …

Taalcertificaat

Art. 4

Art. 5

Art. 6

Art. 7 niv. 1/A

X

X

X

Art. 7 niv. 2+/B

X

X

X

Art. 7 niv. 2/C

 

X

X

Art. 7 niv. 3/D

 

 

X

Art. 9§2 elementair

 

 

X

Art. 9§2 voldoende

X

 

X

Art. 12

X

 

X

Art. 13

X

 

X

Art. 14 lid 2 elementair

 

 

X

Art. 14 lid 1 voldoende

 

 

X

  

Werken voor .be?

Zoek de job die bij je past en kom erbij!

Ontdek alle openstaande vacatures