Tabel 3: vrijstellingen voor de functionele tweetaligheid

In de onderstaande tabel zie je of je recht hebt op een vrijstelling voor de taalcertificaten die nodig zijn in het kader van functionele tweetaligheid.

Komt je taalcertificaat niet voor in bovenstaande tabel? Dan wordt er geen vrijstelling verleend. Je kan de vrijstellingen aanvragen op twee manieren:

  1. Je schrijft je in voor de procedure waarvoor je wenst vrijgesteld te worden. Als je effectief recht hebt op een vrijstelling, zal je automatisch slagen voor alle stappen van de procedure. Je vraagt je certificaat aan door te klikken op ‘Certificaat aanvragen’. Nadat het proces-verbaal door de directeur-generaal ondertekend is, zal het certificaat in je account verschijnen. Let op! Om aan het wettelijk kader te voldoen, is het nodig eerst Artikel 11bis en daarna pas Artikel 10bis te behalen. Als je ze allebei nodig hebt, mag je ze niet tegelijk aanvragen. Je neemt best contact op met je P&O-dienst om zeker te zijn van deze volgorde, vooraleer je de aanvraag indient

  2. Je kan een vrijstelling ook aanvragen door een mail te sturen naar taal.nl@bosa.fgov.be. Je vermeldt hierbij steeds je volledige naam, rijksregisternummer, het behaalde certificaat en het gewenste certificaat.

 

Behaald     

Vrijgesteld voor …

Taalcertificaat

Art. 10bis

Art. 11bis

Art. 7 niv. 1/A

X

X

Art. 7 niv. 2+/B

X

X

Art. 9§2 voldoende

X

X

Art. 12

X

X

Art. 13

X

X

Werken voor .be?

Zoek de job die bij je past en kom erbij!

Ontdek alle openstaande vacatures