Goed om te weten

Hoe worden aanpassingen toegekend?

We (het team Diversiteit) bepalen de redelijke aanpassingen per test en doet dit op basis van:

  • de af te leggen test zelf
  • de informatie die je ons bezorgt in je dossier
  • zijn expertise

We baseren ons op een databank met meer dan zevenduizend redelijke aanpassingen en werkt nauw samen met experten op dit vlak.

Waar vind je de redelijke aanpassingen die je toegewezen zijn?

Van zodra het team Diversiteit de redelijke aanpassingen toewijst vind je deze terug bij de berichten in je ‘Mijn dossier”.

Kiezen, wijzigen of annuleren van je testdatum

Het is mogelijk dat je nog geen datum voor je test kan kiezen op het moment dat in ‘Mijn dossier’ je gevraagd wordt een datumkeuze te maken. Neem in dit geval onmiddellijk contact op met diversity@bosa.fgov.be zodat we je alsnog een datumkeuze kunnen aanbieden om de test in de best mogelijke omstandigheden af te leggen.

Ook als je de datum van je test wil veranderen, maar je geen andere datum meer kan aanklikken, contacteer je diversity@bosa.fgov.be.

Het is doorgaans niet mogelijk om de dag voorafgaand aan je test deze datum nog te wijzigen. De voorbereidingen nodig voor je redelijke aanpassing zijn dan reeds getroffen. Neem in ieder geval contact op met diversity@bosa.fgov.be. Doe dit ook als je niet aanwezig zal zijn.

Specifieke aanpassingen, specifieke testmomenten

Sommige redelijke aanpassingen zijn niet mogelijk op bepaalde tijdstippen. Als je bijvoorbeeld voorleessoftware nodig hebt op een bepaalde datum , kan het zijn dat deze voorleessoftware niet beschikbaar is op de datum van je keuze. Het team Diversiteit neemt in dat geval contact met je op om een nieuwe datum af te spreken.

Extra tijd

Om organisatorische redenen kan extra tijd voor een test enkel toegekend worden tijdens voormiddagsessies. Je kiest dus best onmiddellijk een voormiddagsessie om de test af te leggen als je denkt extra tijd nodig te hebben.

Breng de zaaltoezichter op de hoogte

Bij je aankomst in de testzaal meld je je bij de toezichters en informeer je hen over de redelijke aanpassingen die je aanvroeg. De toezichters zullen ervoor zorgen dat de toegewezen redelijke aanpassingen je toegekend worden. Het is belangrijk dat je de toezichters minstens vijftien minuten voor het einde van elke test verwittigt, in het geval dat de extra tijd nog niet zou toegevoegd zijn.

Allerlei vragen

Heb je een vraag over redelijke aanpassingen, over je attest, je datumkeuze, je ‘Mijn dossier’ handicap, ziekte of leerstoornis, over welke redelijke aanpassingen je toegekend zijn, aarzel dan zeker niet en neem contact op met diversity@bosa.fgov.be.

Werken voor .be?

Zoek de job die bij je past en kom erbij!

Ontdek alle openstaande vacatures