Hoe moet ik een diploma of een certificaat opladen in mijn online dossier?

Het aanduiden en opladen van een diploma of een certificaat gebeurt in je online dossier. Je gaat naar de rubriek Diploma's en certificaten van het online cv. Je kan hiervoor gebruik maken van de koppeling die Selor maakt met de leer- en ervaringsbewijzen databank (LED) van Onderwijs Vlaanderen of je kan je diploma’s of certificaten zelf toevoegen.

Diploma’s en certificaten via LED toevoegen

LED is een authentieke databank van de Vlaamse overheid die gegevens van zo veel mogelijk kwalificatiebewijzen verzamelt. Deze term staat voor diploma’s, certificaten, getuigschriften, ervaringsbewijzen … (klik hier voor een volledig overzicht).  Gelinkt aan het rijksregisternummer worden de behaalde bewijzen automatisch bijgehouden en bewaard.

Op die manier moet je diploma niet zoeken in onze diplomaboom en het diploma daarna niet opladen. Bovendien moeten wij je diploma of certificaat niet langer valideren omdat we LED als authentieke bron beschouwen.

Klik op de knop Diploma’s en certificaten via LED toevoegen. Als er documenten gelinkt aan jouw rijksregisternummer aanwezig zijn in LED, verschijnen ze op het scherm. Je kan aanvinken welke documenten je wil toevoegen aan je cv. 

Diploma’s en certificaten zelf toevoegen

Als er geen diploma’s en certificaten gelinkt aan jouw rijksregisternummer aanwezig zijn in LED, kan je zelf je diploma’s en certificaten toevoegen. Je geeft aan of het om een diploma of een certificaat gaat en je vult alle nodige gegevens in. Nadat je alles ingegeven hebt, moet je een bestand opladen. Het gaat om je diploma of certificaat waarover je digitaal beschikt of dat je eventueel gescand hebt. Let er op dat het een bestand is van dit formaat: PDF, DOC, DOCX, JPG of TIF-formaat en dat het bestand niet groter is dan 8 MB.

Lukt het niet om je diploma of certificaat op te laden? 

Indien het opladen toch niet lukt, kan je jouw diploma('s) via e-mail naar de contactpersoon vermeld in de jobomschrijving. Heb je geen scanner, dan kan je een kopie van je diploma opsturen per post. Stuur het op naar Selor, naam van de contactpersoon vermeld in de jobomschrijving, Simon Bolivarlaan 30, 1000 Brussel. Vergeet niet om je naam, voornaam, rijksregisternummer te vermelden en het selectienummer als je bent ingeschreven voor een selectie.

Bekijk je browser instellingen voor pop-up blokkering 

Wanneer je op een pagina klikt, opent zich soms een pop-up, een nieuwe pagina in een ander venster. Dit is ook het geval wanneer je in je online dossier je diploma wilt toevoegen. Waarschijnlijk staat je internetbrowser het gebruik van deze pop-ups niet toe. Pas de instellingen van je internetbrowser aan en zet de pop-up blokkering uit.

Werken voor .be?

Zoek de job die bij je past en kom erbij!

Ontdek alle openstaande vacatures